caixa popular

Demà acaba el termini per a la presentació de propostes al #decidimVLC

La ciutadania pot recolzar estes propostes inicials dels pressupostos participatius fins el 15 de desembre

Demà acaba el termini per a la presentació de propostes al #decidimVLC
29/11/2016 -

Demà serà l’últim dia que la ciutadania podrà pujar a la web #decidimVLC les propostes perquè l’Ajuntament invertisca els 7 milions previstos als pressupostos participatius 2017. “Els grups de treball dels Districtes ja han consesuat les propostes per als seus barris i éstes, conjuntament a les que s’han presentat de manera individual, ja estan disponibles a la web. En total, en estos moments s’ha pujat 422 propostes d’inversió que, fins el dia 15 de desembre, es podran recolzar per part de tota la ciutadania. Després vindrà l’anàlisis de viabilitat i a partir del gener, la votació general de les propostes definitives” ha detallat el regidor de Participació, Jordi Peris.

Des del passat 20 d’octubre ha estat obert el procés per presentar les propostes d’inversió. En paral·lel a este procés participatiu individual, es van configurar els Grups de Treball a cada districte, per tal de “propiciar el debat en clau de districte, la creació de teixits socials als barris i la presentació conjunta de propostes consensuades”, ha explicat Peris.

Esta fase, la de presentacions de les propostes incials, és la que finalitza dimecres.

A les reunions dels Grups de Treball que s’han produït durant este llarg mes en cada districte, han participat un total 717 persones. “Els grups de treball han debatut durant estos dies les propostes que han anat posant-se damunt la taula i, fruit del consens col·lecitiu, han pujat a la web les que ells mateixos han decidit”.

Així, 14 dels 19 districtes de la ciutat han tancat el màxim de les propostes a les que es podia arribar, segons les Bases de la convocatòria del #decidimVLV, que són 7 iniciatives. En canvi, a Pla del Real, Extramurs, Patraix, Extramurs i Olivereta es van pactar entre 4 i 6 propostes.

Però com que també s’han pogut presentar propostes individuals, directament a la web, sense necessitat de participar en els Grups de Treball, en estos moments, a la web #decidimVLC hi ha un total de 422, de les quals 116 pertanyen als grups de treball i la resta (és a dir, 306) a propostes individuals que, tal com recullen les Bases, hauran de recavar el suport de 30 votacions perquè puguen passar a la següent fase, la de rebre el suport necessari perquè els tècnics municipals puguen fer la valoració.

Així, fins el 15 de desembre estes propostes inicials podran continuar rebent el suport de la ciutadania. A partir del 15 de desembre fins el 23 de gener, serà el torn dels servicis tènics municipals que valoraran la viabilitat de les iniciatives proposades. I ja des d’eixe dia i fins el 13 de febrer seran les votacions generals i definitives de les propostes que es duran a terme durant el 2017 a cada barri.

tags


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 5 =