caixa popular

Cultura promocionarà els llibres millor editats i les llibreries premiades en les seues accions de foment de la lectura

Cultura promocionarà els llibres millor editats i les llibreries premiades en les seues accions de foment de la lectura
04/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport promocionarà en les accions de foment de la lectura els llibres premiats en la convocatòria dels llibres millor editats i a les llibreries premiades per la seua trajectòria o per la seua innovació durant l’any 2015.

El premi a la modalitat de llibre al millor editat ha recaigut en ‘Això era un alfabet’ d’Oliver Jeffers, obra publicada per Andana Llibres; El llibre millor il·lustrat ha sigut ‘l·lustres valencians il·lustrats’, de Judith Coronat i Migue Martí, obra publicada per Llibres de la Drassana, i el còmic millor editat s’ha atorgat a ‘El manga de los cuatro inmigrantes: una experiencia japonesa en San Francisco’, 1904-1924, de Henry Kiyama, obra publicada per Edicions el Nadir.

Quant al llibre millor editat Infanti,l ha sigut para ‘Per molts anys!, de Dani Miquel, obra publicada per Edicions Bromera, i el juvenil per a ‘Com un record d’infantesa’ de Feliu Ventura, obra publicada per Sembra Llibres.

També s’ha concedit el premi a la trajectòria d’una llibreria a Libreria Futurama de València, especialitzada en el còmic, i a la llibreria més innovadora, que ha sigut para Llibreria Bartleby de València, que ha sabut usar les xarxes socials per a acostar-se als lectors.

Els criteris que s’han tingut en compte per a determinar l’elecció dels llibres premiats se centren en la correspondència entre el contingut i l’aspecte formal, la qualitat i innovació de l’edició, l’impacte en el panorama editorial valencià.

Pel que fa a la valoració de les llibreries, s’ha valorat la trajectòria cultural acreditada de la llibreria candidata o, si escau, caràcter innovador de les seues activitats de foment de la lectura; la rellevància i interés que el projecte puga tenir per al foment de la lectura, i l’abast del projecte per a fomentar la comunicació i cohesió cultural en l’àmbit geogràfic en el qual desenvolupa la seua activitat.

Aquests premis honorífics tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com a artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibreters valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari de tal circumstància, indicant en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

tags

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata