Cultura rep la donació del fons documental i bibliogràfic dels pares de Felipe Garín

Els documents estaven depositats en comodat a la Biblioteca Valenciana des de 2006 i ara han sigut cedits gratuïtament a la Generalitat

GVA

Cultura rep la donació del fons documental i bibliogràfic dels pares de Felipe Garín
31/01/2017 -

La Conselleria d’Eduación, Investigació, Cultura i Esport ha rebut la donació del fons documental i bibliogràfic dels pares de Felipe Garín Llombart que ha sigut valorada en 220.000 euros.

L’arxiu personal de Felipe Garín Ortíz de Taranco i María Ángeles Llombart Rodríguez, pares de Felipe Garín Llombart, estava depositat en cessió de comodat a la Biblioteca Valenciana des de 2006 i els seus fills han decidit cedir-la gratuïtament a la Generalitat per a incrementar el patrimoni bibliogràfic i documental.

Felipe Garín Ortíz de Taranco va ser investigador d’art i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, de la Comissió Provincial de Monuments Històrics i Artístics de València, de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i de l’Institut Alfons el Magnànim.

També va formar part de la Reial Acadèmia de la Història de Madrid, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid i de la The Hispanic Society of America. Va ser guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, atorgat pel Ministeri de Cultura, la Creu de l’Orde d’Alfons X el Savi, el Premi Nacional de Literatura i Critica d’Art i va rebre l’Alta Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana en 1995.

La seua biblioteca està especialitzada en art i la documentació donada és de caràcter personal i professional relacionada amb el treball que va desenvolupar en el món de l’art i en promoció de les institucions culturals.
El volum de documents es xifra en uns 5.000 exemplars, la major part sobre història, arts plàstiques i literatura. El fons és molt ric en temàtica valenciana i conté nombrosos catàlegs d’exposicions celebrades a València al llarg del segle XX. També podem trobar exemplars firmats o dedicats pels seus autors: Almela i Vives, Menéndez Pidal, Joan Fuster, Trinidad Simó o Manuel González Martí.

El llegat romandrà custodiat en els depòsits de la Biblioteca Valenciana a disposició dels investigadors i de qualsevol ciutadà que mostre el seu interés per conéixer els documents.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la labor dels donants que confien les seues col·leccions documentals a la Biblioteca Valenciana perquè “la recepció de documents ajuda a aprofundir en la nostra història, a crear cultura, a protegir el nostre patrimoni”. Ha afegit que la generositat dels donants enriqueix els fons documentals de la Biblioteca que posa a disposició de tots els ciutadans.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra