caixa popular

Cultura celebra el Dia del Llibre Valencià amb el reconeixement a les llibreries i als llibres millor editats 2016

Cultura celebra el Dia del Llibre Valencià amb el reconeixement a les llibreries i als llibres millor editats 2016
22/11/2016 -

El 20 de novembre de 1490 es publicava a València la primera edició de ‘Tirant lo Blanc’, una de les obres mestres de la nostra literatura. És per això que, cada 20 de novembre, se celebra el Dia del Llibre Valencià. Els premis als Llibres Millor Editats i a les millors Llibreries s’emmarca’n en aquesta celebració.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “comencem ja a veure els fruits de l’aplicació del Pla Estratègic Cultura ‘Fes Cultura’. Durant els últims mesos s’ha incrementat el consum en llibres en un 11,5%, mentre que en la mitjana estatal ha estat en un 4%. Concretament, les valencianes i els valencians hem gastat 30 milions d’euros més en el sector del llibre. Encara no estem en els nivells òptims desitjats, però avancem amb pas ferm”.

Cal assenyalar que en els pressupostos de Cultura per a 2017 es contemplen vora 800.000 euros destinats al suport a l’edició i foment de la lectura i prop de 700.000 euros per a dinamització i adquisició de fons de biblioteques públiques.

Per la seua banda, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha afegit que la Generalitat és conscient que hi ha molt de camí al davant i molt de treball a realitzar i, que per això, s’ha posat en marxa el Pla Valencià per al Foment del Llibre i Lectura ‘Llegim, LlegimLlegim‘, integrat dins dels plans d’actuació de ‘Fes Cultura’.

Els llibres guardonats enguany formaran part de les accions de difusió i foment de la lectura de la Generalitat, d’aquesta manera, Cultura ha comprat lots de llibres premiats en les llibreries premiades per a distribuir en les biblioteques públiques.

Aquests premis honorífics tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

En la modalitat de Llibre Millor Editat, el reconeixement ha recaigut en ‘Això era un alfabet’, d’Oliver Jeffers, obra publicada per Andana Llibres; el Llibre Millor Il·lustrat ha sigut ‘l·lustres valencians il·lustrats’, de Judith Coronado i Migue Martí, obra publicada per Llibres de la Drassana, i el Còmic Millor Editat s’ha atorgat a ‘El manga de els cuatro inmigrantes: una experiencia japonesa en San Francisco’, 1904-1924, de Henry Kiyama, obra publicada per Edicions el Nadir.

Quant al Llibre Millor Editat Infantil ha sigut per a ‘Per molts anys!’, de Dani Miquel, obra publicada per Edicions Bromera, i el Juvenil per a ‘Com un rècord d’infantesa’, de Feliu Ventura, obra publicada per Sembra Llibres.

El premi a la Trajectòria d’una Llibreria ha anat a la llibreria Futurama de València, especialitzada en el còmic i la Llibreria més Innovadora ha sigut per a llibreria Bartleby de València, que ha sabut usar les xarxes socials per a acostar-se als lectors.

Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d’aquesta circumstància, indicant en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

tags

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata