Cultura anima les editorials a sumar-se a la digitalització de llibres en valencià

17/06/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha animat les editorials valencianes a sumar-se al projecte de digitalització de llibres en valencià per a “satisfer els usuaris que reclamen una major oferta de llibres electrònics en llengua pròpia”.

Segons ha explicat Amoraga, “el sector encara mostra una certa cautela a donar el gran pas a la digitalització per temor de la falta de retorn a les inversions necessàries per a la conversió digital. A més, la por de la pirateria i a la possible pèrdua de lectors en paper, frena el salt a aquest nou suport”.

La directora general ha indicat que “la convivència d’ambdós formats, paper i electrònic, es referma cada dia més facilitant l’accés a la lectura i beneficiant el sector editorial”.

Carmen Amoraga ha inaugurat les Jornades Galeusca que fomenten la lectura en llengua pròpia i estan organitzades per l’Asociación Galega de Editoras, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Euskal Ediroreen Elkartea i l’Associació d’Editors del País Valencià.

L’objectiu d’aquesta trobada, que es reuneix per primera vegada a València durant els dies 16 i 17 de juny, abordarà iniciatives de visibilitat del llibre i del foment de la lectura en llengua pròpia com la concentració editorial i la bibliodiversitat, el foment de la lectura, la digitalització o el préstec bibliotecari digital.

Per a animar la producció de llibres electrònics, la directora general de Cultura i Patrimoni ha informat de les ajudes anuals dotades amb 100.000 euros. L’objecte d’aquesta línia de subvencions és afavorir l’adaptació del sector editorial a l’actual realitat del mercat del llibre, garantir la lectura en qualsevol suport, i incrementar l’oferta de continguts digitals valencians mitjançant l’ajuda a l’edició de llibres digitals i llibres electrònics interactius o multimèdia, i la seua difusió i comercialització digital a través d’Internet o altres mitjans electrònics.

La Generalitat té altres ajudes econòmiques dirigides al sector editorial per a la difusió del llibre i la lectura, a la producció editorial i a la participació de fires internacionals.

La Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, disposa de la plataforma eBiblio de préstec bibliotecari digital que contribueix a fomentar hàbits de lectura electrònica legal, educar en la descàrrega legal, i potenciar difusió de les obres d’autors valencians i d’editorials valencianes.

La plataforma eBiblio està destinada a tots els lectors de la Comunitat Valenciana, en qualsevol àmbit geogràfic, amb un servei 24 hores al dia els set dies de la setmana. Té capacitat per a realitzar 100.000 préstecs i, actualment, hi ha registrats 5.053 usuaris.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra