55 operaris per a cuidar la Devesa

55 operaris per a cuidar la Devesa

El regidor de Devesa-Albufera i Govern Interior, Sergi Campillo, ha anunciat que la seua Regidoria ha incorporat 55 persones que treballaran des de hui mateix i durant tot el pròxim any en tasques de manteniment i conservació de la Devesa. El personal incorporat correspon als Pla d’Ocupació EMPUJU i ECUJU gestionats per l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible.

Els 55 treballadors i treballadores que s’han incorporat s’han dividit en diverses brigades. La de manteniment de l’Albufera està composta per 1 encarregat barquer i 3 operaris barquers que realitzaran tasques de neteja de residus sòlids d’albufera i canals i tota mena de treball necessari en la vigilància i gestió de l’estany i canals municipals.

La brigada d’eliminació del risc d’incendi la formen 2 encarregats conductors, i 5 operaris de treballs silvícoles que s’encarregaran del manteniment de carril bici i dels camins eliminant el risc d’incendi.

La brigada de producció de planta la formaran una encarregada conductora i sis persones operàries de jardineria i viver que es dedicaran a produir planta autòctona de L’Albufera i Devesa, manteniment de Viver i recollida de llavors.

El grup d’informació i interpretació ambiental comptarà amb 2 encarregades i 14 oficials d’educació ambiental, que informaran en els punts d’informació de la Devesa (Muntanyar de la Mona, Mirador del Pujol i Pouet de la Brava) dels valors de la zona i què visitar. A més, hi haurà un punt d’informació itinerant pels Pobles del Sud (Pinedo, Castellar, Saler, Palmar i Perellonet). També realitzaran itineraris per la Devesa durant tot l’any a unes hores concretes en valencià i castellà.

La brigada de neteja de residus sòlids del Bosc de la Devesa tindrà al seu abast 4 encarregats conductors i 11 peons, que realitzaran neteja de l’interior del bosc de la Devesa que forma part de la neteja habitual de residus sòlids en l’àrea.

D’altra banda, també s’incorporen 2 persones provinents del Grau de ciències ambientals, dos Geografia, una de biologia i una de turisme. Totes aquestes persones prestaran suport durant un any en la gestió de l’Albufera de València i la seua Devesa als diferents objectius del Servici Devesa-Albufera, tant pel que fa al del paisatge vegetal, com a l’ús públic de tots dos espais, així com a la comunicació i interpretació ambiental.

“El degoteig continuat d’actuacions en el bosc de la Devesa demostra l’interés que té en ell aquest equip de govern. El nostre compromís és ferm, com hem dit ja públicament i en reunions amb els veïns i les veïnes de la zona: continuarem treballant per la conservació i millora d’aquest tresor mediambiental que és patrimoni de la ciutadania de València”, ha dit Campillo.

tags

Valencia en Blanc i Negre

futbol plataforma per la llengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − sis =