Compte enrere per al nou PSOE

Després del dia d’ahir, ja tenim els tres candidats a la secretaria general. Patxi López, exPresident del Congrés dels Diputats, rigor i credibilitat, són alguns dels seus valors. Pedro Sánchez, antic secretari general, una eixida amb molta polèmica i potser l’inici de la bretxa més dura en el partit socialista. Finalment, Susana Díaz, el seu lideratge a Andalusia és indiscutible i sens dubte, compta amb el suport d’algunes de les figures més destacades del PSOE. José Luis Rodríguez Zapatero o Felipe González són només alguns dels rostres que recolzen a la líder per a aconseguir la secretaria general.

Però sens dubte guanye qui guanye, és el moment de reflexionar i deixar arrere la ruptura. Si el PSOE aguditza aquesta greu crisi i procés de separació, tota l’esquerra, patirà les conseqüències directes. L’esquerra pateix un problema pràcticament des del principi. Mentre a l’altre costat, solament hi ha un partit al qui votar, en el costat progressista podem trobar un gran nombre de partits i per tant el seu vot es divideix. Si a açò afegim que els propis partits que podrien formar coalició en un hipotètic govern d’esquerres es troben en processos interns, aconseguir un canvi sembla molt llunyà.

Un PSOE 100%, eixe és el lema que vam poder veure en la posada de llarg d’ahir amb alguns dels més destacats capdavanters del PSOE. Més de 9.000 persones van recolzar a Susana Díaz. Enfront dels seus altres dos candidats, Susana mostra una seguretat única i un carisma singular. És moment de reconstruir el projecte perquè és necessari per al conjunt del nostre país. Vivim en una democràcia i flac favor ens fem a nosaltres mateixos quan un dels partits es troba feble.

Queden dos mesos per a conéixer al nou o nova secretària general del PSOE temps suficient i necessari per a “cosir”, eixa paraula que tant repetiren molts dirigents del PSOE. És el moment per a poder reconduir el projecte i fer-ho més fort. Estem davant el compte arrere d’un nou PSOE i dels 3 candidats depén que el projecte siga més fort per a liderar tant en les comunitats autònomes com en el govern central. Tots els votants d’esquerres volem uns partits en l’esquerra, sòlids, forts i que construïsquen una alternativa progressista. Ara arriba el moment de veure-ho.

Patxi López, Pedro Sánchez o Susana Díaz, ja ha començat el compte arrere.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
fiestas populares de paiporta 2017
biopark
sona la dipu
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra