Cotes inverteix 43.500 euros de la Diputació en renovar les instaŀlacions de la piscina municipal

Cotes inverteix 43.500 euros de la Diputació en renovar les instaŀlacions de la piscina municipal
26 agost
07:00 2016

La piscina municipal de Cotes és a l’estiu el punt neuràlgic de l’activitat en aquest municipi de la Ribera Alta. Des de l’obertura l’any 2006, constitueix alhora lloc de trobada i principal activitat d’esbarjo els mesos estivals per a la major part dels 355 habitants de la localitat. No obstant això, després de deu anys en funcionament, la instaŀlació s’havia quedat en part obsoleta i calia una renovació completa, que l’Ajuntament va poder fer abans de l’inici d’aquesta temporada gràcies a l’increment en les ajudes procedents de la Diputació de València.

Concretament, l’Ajuntament de Cotes ha destinat a aquesta infraestructura 37.500 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) del 2015, del qual li varen correspondre un poc més de 50.000 euros, i una ajuda extraordinària de 6.000 euros, gràcies a la qual s’ha pogut acabar el pavimentat de la platja perimetral de la piscina.

Com explica l’alcaldessa de Cotes, Rosa Emília Lorente, les actuacions de més urgència eren el canvi del sistema de fontaneria de la piscina per a evitar pèrdues d’aigua potable. «Destinàrem a aquesta obra el gruix del primer PIFS, i la resta, uns 15.000 euros, els dedicàrem a arreglar voreres i carrers» —ha declarat l’alcaldessa. Pensàvem que hi hauria suficient, però, a mesura que avançava l’obra, calgué demolir el paviment anterior i canviar el sòl» —ha afegit Lorente.

Aquesta obra, en paraules de l’alcaldessa de Cotes, era «completament necessària per a poder obrir la piscina» a l’inici de la temporada, però suposava una inversió addicional per a la qual l’Ajuntament no tenia els diners. Es va traslladar la situació a la Diputació de València (la institució que presideix Jorge Rodríguez), que decidí concedir una ajuda extraordinària per a permetre acabar l’obra.

«El fet que l’Ajuntament no poguera afrontar eixe sobrecost no podia significar que els veïns de Cotes es quedaren sense poder accedir a la piscina a l’estiu» —ha explicat el president de la Diputació.

El canvi del paviment ha servit per a coŀlocar en tota la platja perimetral una solera de formigó imprés amb efecte fusta, que ha merescut les felicitacions dels veïns per donar-li un caràcter completament renovat a la instaŀlació. No obstant això, l’alcaldessa de Cotes ja està pensant en la segona fase del projecte: canviar el got de la piscina i el sòl dels vestuaris, «que, encara que no és prioritari, és precís per a poder tindre una instaŀlació molt més còmoda» —ha conclòs Lorente.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari