40 anys fent valors Caixa popular

#Consumresponsablevlc reivindica els teus drets a l’hora de comprar

La campanya #consumresponsablevlc també fomenta el reciclatge

valencia.es

#Consumresponsablevlc reivindica els teus drets a l’hora de comprar
10/11/2016 -

L’Ajuntament repartirà uns 10.000 dítpics informatius en els mercats municipals i comerços de la ciutat per a informar la ciutadania dels seus drets com a consumidors i consumidores. Esta campanya, “Consum responsable. Reivindica els treus drets”, organitzada amb la Unió de Consumidors de València, començarà el pròxim dilluns als mercats Central, de Russafa i del Cabanyal. Amb esta iniciativa, a més d’informar la població perquè faça, si cal, reclamacions, canvis i devolucions, es fomentarà el consum responsable i la reflexió sobre l’impacte d’eixa acció en el medi ambient.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat este dimecres la campanya, que és la primera de tres que l’Ajuntament durà a terme amb la col·laboració de diferents associacions de consumidors per a promoure el #consumresponsable.

#consumresponsableL’objectiu és “conscienciar la ciutadania perquè reivindique el seu dret a exercir la crítica responsable i reclamar quan els productes que ha adquirit no estiguen en un bon estat o no complisquen les normatives”, tal com ha explicat el secretari de la Unió de Consumidors de València, Vicente Inglada.

D’altra banda, la campanya vol potenciar el consum responsable per a evitar una despesa innecessària i per a garantir la protecció del medi ambient amb hàbits com, per exemple, portar una bossa de tela, de paper o de cartó per a anar a comprar. En este sentit, el regidor Carlos Galiana ha destacat “la importància que l’equip de govern dóna al reciclatge”, i ha recordat que, tal com consta en el díptic informatiu de la campanya, “moltes coses que estan per a tirar poden tornar a utilitzar-se d’altres maneres i formes”.

El fullet informatiu també explica als consumidors i consumidores que abans de formalitzar una compra cal informar-se sobre les condicions de canvi o devolució, i que cal sol·licitar la factura de compra. En cas de reclamacions, cal omplir uns fulls al comerç on no resolguen el problema del producte que han venut, i traslladar la queixa al punt d’informació o associació de consumidors. En definitiva, “davant de qualsevol dubte, la ciutadania ha d’informar-se i reivindicar el seus drets”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra