‘Construyendo Malilla’, un projecte jove i ambiciós per a reviure el barri

Recuperar la història del barri, millorar els servicis públics o activar la vida social de Malilla són algunes de les accions que pretenen dur a terme

‘Construyendo Malilla’, un projecte jove i ambiciós per a reviure el barri
18/08/2016 -
Membres de 'Construyendo Malilla'

Membres de ‘Construyendo Malilla’

Hortes i alqueries eren els principals elements del que hui coneixem com el barri de Malilla. Ambdós constituïen la història i identitat del barri, però s’han anat perdent amb el pas del temps. Els carrers es converteixen en una zona únicament de pas i consum. Estos canvis han suposat la pèrdua de tots els elements culturals i d’unió que Malilla posseïa’.

Així comença el manifest, que després de difondre-ho per les xarxes socials, va donar principi a ‘Construyendo Malilla’. Una iniciativa promoguda per joves, amb molt potencial i inquietuds, que han decidit unir els seus esforços per a aconseguir reviure Malilla i convertir-ho en un barri més social, solidari i agermanat.

Este projecte que, encara que treballa amb autonomia i davall el seu propi nom compta amb el suport de l’Associació de Veïns de Malilla, es reunix cada dimarts a les 19:30 hores en el carrer Olta, 5 per a debatre en assemblea diferents accions amb l’objectiu tant de millorar el barri, com de donar-se a conéixer entre els veïns.

I és que ‘Construyendo Malilla’ porta, aproximadament, dos mesos de vida, per la qual cosa en esta primera fase, necessiten que persones amb les seues mateixes inquietuds s’unisquen a ells per a tindre més visibilitat i força a l’hora d’aconseguir els seus propòsits.

D’esta manera, estan organitzant diferents actes, que es duran a terme a partir de setembre, com a jornades esportives, contacontes o activitats en els centres de majors, amb la finalitat de sensibilitzar els veïns de la importància d’actuar, eixir al carrer i defendre els drets del seu barri.

Recuperar la història del barri, millorar i ampliar els solars públics i l’ús d’estos, millorar els servicis públics, activar la vida social del barri a través d’activitats culturals i lúdiques, aptes per a tots els veïns,o adaptar el Centre de Salut a les necessitats del barri són algunes de les mesures que volen promoure perquè Malilla torne a ser el barri que era.

València Extra va tindre l’oportunitat de reunir-se amb part dels membres de ‘Construyendo Malilla’, i estan convençuts que junts és possible. ’20 persones no podem moure un barri sencer’, però si els veïns s’uneixen, col·laboren i s’impliquen es poden aconseguir accions que no sols millorarien Malilla, sinó que a més es crearia eixe sentiment de pertinença que fa fort a un barri.

En definitiva, projectes ambiciosos promoguts per jóvens que coneixen de primera mà les necessitats del seu barri, i que no esperen que institucions públiques o ajuntaments es fixen en Malilla, sinó que són ells els que units, i prenent com a exemple altres barris de València, s’han posat mà a l’obra per a re-construir un barri millor.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra