40 anys fent valors Caixa popular

El Consell i l’Ajuntament de València signen el conveni per a la recuperació del barri del Cabanyal-Canyamelar

L’acord implica la rehabilitació de 250 habitatges i la nova edificació d’altres 50.

08/06/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que avui es dóna “el primer pas per a començar a canviar la situació del barri Cabanyal-Canyamelar”, després de signar amb l’alcalde de València, Joan Ribó el conveni de col·laboració per a 2016 entre ambdues institucions per a la regeneració i renovació urbana d’aquesta emblemàtica zona de València, en el marc del Pla Estatal 2013-2016.

Una vegada aprovats pel Ple del Consell els convenis de Rehabilitació i Regeneració Urbana, s’ha procedit a la seua signatura per a poder començar les actuacions i així “posar en valor i recuperar un barri molt significatiu de la ciutat de València”, ha indicat Salvador.

Entre les actuacions que s’han previst està la rehabilitació de 250 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 50 i la millora d’espais públics. Tot açò amb una inversió total de 12.795.000 , dels quals s’han pressupostat per a aquest exercici 2016, 4.673.500 amb una participació del Ministeri de Foment de 4.300.000 i de la Generalitat de 373.500 .

Les actuacions dirigides a la rehabilitació d’aqueixes 250 habitatges se centraran especialment en l’execució d’obres de recuperació d’elements estructurals dels edificis, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges. A més, les noves 50 habitatges que s’edifiquen comptaran amb qualificació energètica mínima tipus “B”.

De la destrucció a la recuperació

Així, la consellera ha valorat que “en sol 11 mesos, des del nou Consell i des de la nova corporació municipal de València hem passat de la destrucció a la recuperació i comencem la regeneració d’aquest barri com un símbol del canvi de la política a la Comunitat”.

En aquest sentit, ha afegit que “hem fet un esforç enorme per a engegar aquests convenis, que també beneficiaran a altres àrees i ciutats a la Comunitat com Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Xàtiva, Ontinyent o Elx”.

La rehabilitació com a generadora d’oficis i ocupacions

Així mateix, la consellera ha volgut subratllar l’aposta del nou Consell per la rehabilitació com a vector de la nova economia perquè amb “la rehabilitació no solament es rescaten edificis vells, sinó que es rescaten persones i oficis que han patit la crisi de la construcció. Amb la rehabilitació els fusters, electricistes, pintors o el sector del taulell tenen una segona oportunitat”.

Finalment, María José Salvador ha recordat la importància de la rehabilitació per a la creació d’ocupació ja que “amb la rehabilitació es generen tres llocs de treball per cadascun que es crea en l’obra nova”.

tags

imed hospitales

Plataforma per la Llengua País Valencià
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty − 13 =

jazz liria
neteja viaria
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
biopark