caixa popular

Consells per als tiberis nadalencs

El mes de desembre es converteix en el qual la ingesta d’aliments augmenta quasi sense control

Consells per als tiberis nadalencs

Com sobreviure al mes de desembre? La pregunta ja no només és com fer-ho després dels menjars nadalencs sinó que en este últim mes de l’any a les familiars se sumen els sopars d’empresa i d’amics. És per això que els consells estos dies se centren a intentar controlar el consum de menjars grassos, els dolços o l’alcohol i begudes ensucrades/gasoses. Cal assenyalar que malgrat ser dates en les quals en les taules se serveixen menús més elaborats és cert que no fa falta renunciar a estos gustosos plats i fer-ho més saludable. No hi ha perquè renunciar tampoc al marisc, els dolços o la copeta de cava però sempre des de la mesura.

València Extra ha estat parlant amb Mª àngels Burguete, nutricionista de l’IMED, perquè deixara unes pinzellades del que pot ser unes festes nadalenques saludables en les quals el sabor estiga en la taula però els quilos és mantingues lluny. Entre els consells que des del IMED es donen està a escollir un menú saborós i saludables, tastar els plats però no ravenells, menjar normal els dies que no hi ha reunions familiars, comprar el just i gaudir del menjar.

  1. Entre les primeres coses a tenir en compte és a l’hora d’elaborar els menús, que no siguen ni amb massa greix ni massa dolç i, sobretot, intentar que la manera de cuinar-ho no siga excessivament elaborat.
  2. A l’hora d’asseure’s a la taula és millor decidir que es prefereix si provar una mica de cadascun dels menús o bé menjar-se sencer algun dels plats.
  3. Comprar el just, dins del que cap, doncs el que sobra, sobretot dolços i fruita seca, sempre es van menjant la resta de dies.
  4. Els dies que no són festa és millor seguir amb una alimentació normal amb xicotetes i saludables ingestes.
  5. Sempre cal gaudir, és el nostre cap la que ha de manar, triar el que més ens agrade però tampoc abusar a gratcient.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =