40 anys fent valors Caixa popular

Compromís proposa la construcció d’un Centre Sanitari Integral Hospitalari a la Foia de Bunyol

01/07/2016 -

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat a les Corts, Isaura Navarro, ha presentat una proposta instant al Consell a iniciar la construcció d’un Centre Sanitari Integral Hospitalari en la comarca de la Foia de Bunyol i que s’incloga la corresponent partida pressupostària en el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2017.

Segons Navarro, “des de l’any 2006 la Plataforma Pro-Hospital Comarcal reivindica unes instal·lacions sanitàries hospitalàries per a la Comarca de la Foia de Bunyol-Xiva i els pobles adjacents i una ambulància SAMU 24 hores. Ara com ara, la ciutadania d’aquesta zona ha de desplaçar-se per a rebre atenció hospitalària a una distància mitjana de 35 quilòmetres. Això comporta, de vegades, invertir més d’una hora de cotxe per arribar a l’hospital més proper i rebre una adequada atenció hospitalària”.

“A més a més, a la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva i els pobles del voltant no disposen de cap llit hospitalari proper i estan patint un perjudici per a la salut, i també econòmic, pels desplaçaments que han de fer. A banda de patir un greuge comparatiu respecte d’altres comarques amb els mateixos habitants que sí que disposen d’aquesta atenció sanitària”.

“Per tot això, cal començar ja a planificar en el pressupost del proper exercici econòmic una partida que contemple la construcció d’aquest centre hospitalari per a la comarca de la Foia de Bunyol i voltants, una àrea que actualment compta amb 50.000 habitants que els caps de setmana augmenten a 70.000, i en estiu arriben als 100.000”.

“Oferir una sanitat universal, pública i de qualitat és, a més d’un dret reconegut a l’article 43 de la Constitució i un dels pilars fonamentals de l’Estat de Benestar, un dels eixos del Govern del Botànic, que aposta per prioritzar en la despesa el sistema públic de sanitat i educació i els serveis socials per sobre de qualsevol altra partida. D’ací la proposta que fem des del nostre grup parlamentari per donar resposta a una reclamació de la ciutadania de la comarca de la Foia de Bunyol”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.

tags

Plataforma per la Llengua País Valencià

imed hospitales
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × four =

jazz liria
neteja viaria
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
biopark