Comença el projecte CoSuDS per a millorar la gestió de l’aigua de pluja

Foto: Joanbanjo

Comença el projecte CoSuDS per a millorar la gestió de l’aigua de pluja
05/10/2016 -

El projecte europeu CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale) cerca, mitjançant l’ús de sistemes urbans de drenatge sostenible (SuDS), incrementar l’eficiència en la gestió de les aigües pluvials a les ciutats. La iniciativa està coordinada per l’Institut d’Investigació d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV) i està finançada per la plataforma Climate-KIC.

A la primera de les tres sessions col·laboratives previstes s’ha analitzat i dissenyat les estratègies que es materialitzaran al barri pilot situat a la ciutat de Castelló. En esta sessió s’ha comptat amb una alta implicació i la interlocució de 29 participants de 18 entitats diferents, incloent-hi agents de l’Administració local, autonòmica i estatal, tècnics i tècniques, ciutadania i altres parts implicades (àmbit acadèmic i sector empresarial), amb l’objectiu d’integrar experiències, demandes i interessos de múltiples actors, detectar els problemes a nivell de ciutat i si la metodologia es pot replicar a València.

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha recordat que el consistori participa en este projecte “per poder tindre més ferramentes que ajuden a prendre millors decisions respecte a possibles inundacions, millora d’eficiència energètica i reducció de les conseqüències de les escorrenties urbanes”.

Els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SuDS) representen una solució eficient econòmicament i flexible per a la gestió d’escorrenties urbanes, tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat d’esta (reduint els volums d’escorrentia generats i millorant-ne la qualitat). A més, poden proporcionar una millora del paisatge urbà, disminuir la despesa en consum energètic associat al cicle de l’aigua, eliminar contaminants i permetre l’aprofitament de l’aigua per a altres usos.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra