caixa popular

Els alumnes del col·legi Villar Palasí de Paterna estrenen un nou espai d'hort

Els alumnes del col·legi Villar Palasí de Paterna estrenen un nou espai d'hort
09/06/2017 -

Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, Rodrigo Hernández, responsable de Save the Children Comunitat Valenciana i Carmen Spínola, directora de IKEA València Alfafar, han inaugurat aquest matí un nou espai d’hort urbà implementat per la companyia en el Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària Villar Palasí de Paterna, gràcies al voluntariat prestat per 23 empleats i socis IKEA Family i una inversió de prop de 10.000 euros en mobiliari i recursos per part de la tenda.

L’hort, que compta amb tot el necessari perquè els alumnes amb edats compreses entre els 3 i els 11 anys puguen conrear verdures i hortalisses, s’ha construït al costat d’altres espais també implementats per IKEA València Alfafar: dues aules exteriors diferenciades especialment pensades per als alumnes d’infantil i de primària, respectivament, juntament amb alguns xiquets i xiquetes en risc d’exclusió amb els qui Save the Children treballa en el centre, i una zona pensada per a l’oci i la realització de tallers i activitats.

Aquest nou espai forma part del projecte d’implementació d’horts urbans que IKEA València Alfafar ha vingut desenvolupant en els últims mesos en patis escolars de València i les localitats d’Alfafar i Alboraia, on s’han implementat altres set horts. Fins al moment, el projecte conjunt ha comptat amb el respatler total de més de 200 voluntaris de la tenda i la donació de mobiliari d’hort i recursos per valor total de prop de 80.000 €.

La iniciativa pretén dotar a aquests centres educatius d’una infraestructura educativa que potencie l’aprenentatge dels alumnes afavorint el contacte amb la naturalesa, els valors ambientals i socials.

Durant la presentació, l’alcalde de Paterna Juan Antonio Sagredo, ha assenyalat: “Volem agrair públicament a IKEA València Alfafar que haja escollit un centre escolar de Paterna per a estrenar aquest nou hort. Segur que aquest espai serà aprofitat i gaudit al màxim per part de l’alumnat, per la qual cosa felicitem al centre i a IKEA València Alfafar per aquesta extraordinària iniciativa”.

Carmen Spínola, per la seua banda, ha destacat: “El projecte naix a partir dels desitjos i necessitats que identifiquem en els tallers que vam engegar en alguns col·legis amb xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social i no podem estar més felices per haver-los fet realitat. A través d’aquest tipus d’espais tenim l’oportunitat d’oferir als més xicotets un lloc en el qual inspirar-se i desenvolupar coneixements i competències d’una forma natural, oberta i divertida gaudint de l’aire lliure”.

Durant l’acte d’inauguració també han estat presents la direcció del col·legi així com alguns dels 400 alumnes que es beneficiaran d’aquestes noves instal·lacions.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 14 =

sempre teua
festes paiporta
festes rocafort 2018
Festes populars 2018
Festes populars 2018
festes rafelbunyol
festes alcasser 2018
festes xirivella 2018
diputacion de valencia- arquelogic