El Col·legi Alemany haurà de presentar un pla de mobilitat previ a les ampliacions de les seues instal·lacions

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València sol·licitarà a l'Associació Cultural del Col·legi Alemany la realització d'un pla de mobilitat i un estudi acústic previs a la construcció de l'aulari de secundària que l'entitat té previst executar al carrer de Jaume Roig número 14.

La Comissió de Desenvolupament Urbà, Vivenda i Mobilitat ha decidit hui, a petició dels grups Ciutadans i Popular, instar a l'Associació Cultural del Col·legi Alemany a elaborar un pla de mobilitat i un estudi acústic abans de construir l'aulari de secundària que aquesta entitat, titular del Col·legi Alemany, té previst al carrer de Jaume Roig número 14, després que Urbanisme modificara parcialment el Pla General d'Ordenació Urbana a les parcel·les delimitades pels carrers de Jaume Roig, d'Álvaro de Bazán i d'Alemanya i se li concedira llicència d'obres el passat 6 de març.

Segons la moció presentada inicialment per Ciutadans, «l'ampliació d'aquest centre escolar es fa especialment destacable [...] per les conseqüències en el trànsit i la mobilitat que aquestes variacions poden produir en la zona coneixent la situació actual sobre aquest tema i [...] les queixes sobre l'activitat d'aquest». El grup municipal Ciutadans va proposar a acord l'elaboració d'un pla de mobilitat segons el que estableix l'article 15 de la Llei 6/2011, d'1 d'abril, de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana, i que es desenvolupe l'estudi acústic corresponent, segons el indicat pel Servici de Qualitat i Anàlisi Mediambiental, Contaminació Acústica i Platges de l'Ajuntament de València, amb data de 20 d'abril de 2017. La proposta ha sigut aprovada amb el suport de la resta de grups municipals.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha «celebrat el canvi d'actitud de Ciutadans i Partit Popular pel que fa a la preocupació per la pacificació del trànsit a l'interior dels barris i l'increment de trànsit motoritzat generat per la mobilitat escolar en alguns centres. Com ara reconeixen, aquest augment de trànsit és el responsable de molts problemes, entre ells la contaminació que pateix la ciutat».

OBJECTE SOCIAL DE L'EMT

També s'ha aprovat la creació d'una comissió integrada per representants dels diferents grups polítics municipals i tècnics de l'Ajuntament per debatre i possibilitar els tràmits per adaptar l'objecte social de l'EMT, com ja es va fer amb AUMSA (Actuacions Urbanes Municipals, S.A.) en 2010.

Arxivat a:

Destacats