caixa popular

Cuina amb emocions a Paiporta per a combatre l'exclusió social

Cuina amb emocions a Paiporta per a combatre l'exclusió social
21/04/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta, a través de la regidoria de Cooperació Social i Voluntariat, i Càritas Paiporta, han impulsat el projecte ‘Cuina emocions’, destinat a persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Els cursos han començat aquesta setmana, contribuiran a enfortir les capacitats de les persones assistents, i prestaran atenció específica i suport socioeducatiu, cosa que incrementarà la seua autonomia i potenciarà la seua participació i inclusió social.

Els i les usuàries formen part de famílies ateses per Càritas Paiporta. En grups de 10, es realitzaran tres edicions del curs des d’ara i fins a juny. L’objectiu de les sessions serà treballar les emocions a través de l’alimentació relacionant el procés de la cuina amb una actitud davant de la vida. S’activarà als i les assistents perquè entenguen que es necessita un procés d’elaboració i creació per a obtenir un resultat. En finalitzar el curs, podran obtenir el carnet de manipulador d’aliments, cosa que augmentarà les seues possibilitats d’inserció laboral en el futur.

“Amb aquests usuaris atesos per Càritas es pretén fer un treball més enllà de l’assistència primària”, ha afirmat la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, “Hem de donar suport des de l’administració a accions com aquesta, donat que són instruments per atendre i donar resposta a les persones i famílies generant canvis per a avançar cap a la inclusió social”, ha conclòs la regidora.

Els cursos es tancaran amb una sessió adaptada a cada usuari basada en el desenvolupament personal, perquè vegen les barreres socials i personals que existeixen, i què poden fer per a enfocar-les de la manera més positiva. Així mateix, s’animarà a realitzar un treball d’autoanàlisi personal reforçant l’autoestima, la confiança i la positivitat, les habilitats de comunicació i la motivació per al canvi.

Impartiran aquests cursos el mestre artesà del pa amb experiència en tallers motivacionals, Pau Sanchis Murillo, i la ‘coach’ i especialista en el camp del desenvolupament personal i la inserció laboral de col·lectius desfavorits, Maria Garrido Arce. Les sessions es porten a terme a l’aulari del Centre de Formació Ocupacional de Paiporta. L’Ajuntament ha aportat un total de 1.500 euros per a portar a terme aquesta acció de reforç de la inclusió social.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − tres =