Climent: 'La Mesa de la Mobilitat Elèctrica impulsarà la col·laboració necessària entre els agents del sector per a avançar en la implantació del vehicle elèctric'

Guardar

climent_electric
climent_electric

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "per a aconseguir els objectius previstos en el Pla d'Impuls del Vehicle elèctric és essencial, sens dubte, la implicació de tots els agents del sector, i la Mesa de Mobilitat Elèctrica impulsarà la col·laboració necessària per a avançar amb èxit en la implantació del vehicle elèctric en el nostre territori."

El conseller, acompanyat per la directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha insistit que en la constitució de la Mesa aquesta "naix amb l'objectiu d'afavorir la participació ciutadana i empresarial en la proposició de mesures legislatives i en la presa de decisions perquè creiem fermament que només des de la col·laboració i la coordinació de totes les parts podrem aconseguir els objectius fixats.

En aquest sentit, el titular d'Economia Sostenible ha recordat que "el Pla d'Impuls del Vehicle elèctric arreplega com a objectiu per a 2030, que el 25% dels vehicles del nostre territori siguen elèctrics".

Per a la consecució d'aquests objectius, tal com ha subratllat la directora Júlia Company, "el Pla contempla tota una bateria de mesures, entre elles, un conjunt d'incentius econòmics que la Generalitat, a través de l'Ivace-Energia, posarà a la disposició de les empreses i ciutadans per a fomentar tant l'adquisició de vehicles elèctrics, com la implantació d'infraestructura de recarrega".

La Mesa de la Mobilitat Elèctrica està integrada dins del Fòrum de Mobilitat de la Comunitat Valenciana i en ella estan representades les diferents organitzacions del sector, associacions de consumidors , la universitat, així com gestors de càrrega, comercialitzadores i distribuïdores elèctriques i fabricadores de vehicles.

A més de tots aquests agents, també està representada l'Administració pública, per a aconseguir una acció coordinada a nivell local, provincial i autonòmic, i entre els diferents departaments de la Generalitat amb competències en matèria de mobilitat i sostenibilitat com és la direcció general de Transport i Mobilitat i l'adreça de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental.

Per a Climent, "aquesta Mesa ha de servir per a posar en comú els esforços de tots els departaments, organismes i entitats i per a fomentar el desenvolupament de projectes i activitats per al foment de la mobilitat elèctrica". Així mateix, ha animat "a treballar des d'aquesta Mesa en la identificació i eliminació de les barreres tant administratives com a tecnològiques i normatives que impedeixen el desenvolupament de vehicle elèctric".

A més, la Mesa de la Mobilitat Elèctrica serà l'encarregada d'analitzar l'evolució de la mobilitat elèctrica en el nostre territori i en particular el grau d'avanç en relació amb els objectius arreplegats en el Pla d'Impuls de la Mobilitat Elèctrica elaborat per l'Ivace.

En ella es donaran a conèixer els diferents instruments que es van engegant i es faran les propostes per a promoure mesures addicionals que s'estimen convenients per a poder aconseguir els objectius marcats.

Objectius del Pla d'Impuls del Vehicle Elèctric

Al costat de l'objectiu d'implantació del vehicle elèctric, situat en 260.000 vehicles en 2030, el Pla d'Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recarrega.

Així es contempla aconseguir per a 2030 un total de de 270 punts de recarrega ràpida (30 minuts de temps necessari para la recarrega del 80%) i 2.100 punts de recarrega semiràpida (entre una i dues hores per a la recarrega del 100%). La consecució d'aquests objectius porta associada una important disminució de de les emissions d'efecte hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO2.

Quant als punts de càrrega semiràpida previstos, s'instal·laran en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors soci-econòmics, posant l'accent en els centres del sector terciari tractors de mobilitat, com a centres comercials, centres esportius, etc, i punts vertebradors.

Destacats