Ciutat Jove’: la Diputació desenvolupa per primera vegada un pla per a joves i adolescents

Guardar

ISABEL GARCÍA Y JORGE RODRÍGUEZ. Foto Abulaila
ISABEL GARCÍA Y JORGE RODRÍGUEZ. Foto Abulaila

L'àrea de Joventut i Esports que dirigeix Isabel García destinarà 600.000 euros a partir de gener de 2017 per a ajudar als municipis a engegar i reactivar les cases de la joventut

La Diputació de València concedirà ajudes als ajuntaments durant els pròxims tres anys per a engegar cases de la joventut o mantenir-les. Així ho ha explicat la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, als tècnics de l'àrea, amb els quals treballa en el desenvolupament del primer Pla Estratègic d'Adolescència i Joventut de la Corporació provincial:

En paraules d'Isabel García, “s'ha detectat una falta de polítiques destinades a la joventut, més enllà del Sona la Dipu”, el concurs musical que ve organitzant cada any la Diputació de València. Per açò s'ha habilitat una línia pressupostària per a aquestes polítiques juvenils, que rebran al voltant de 600.000 euros anuals a partir de gener de 2017 i fins al terme de la legislatura.

La Diputació concedirà les ajudes als ajuntaments de menys de 30.000 habitants, i aquests seran els encarregats de contactar amb tècnics o empreses que engeguen els programes de joventut. Per als municipis de més de 30.000 habitants, “també hi haurà ajudes puntuals per a temes de joventut”, ha explicat la diputada.

A partir de setembre, després del període d'informació del pla perquè arribe a tots els agents socials, s'obrirà una taula de treball entre la Diputació, l'IVAJ, la Xarxa Jove i la federació de Cases de Joventut de la província. Els responsables de la Diputació pretenen oferir recursos, eines i possibilitats que afavorisquen la participació activa dels joves en la societat, davant la falta d'iniciatives i polítiques coordinades de caràcter públic en aquesta matèria.

Per a açò, s'impulsaran polítiques dirigides a la joventut des dels ajuntaments, que seran els encarregats de convertir en programes i projectes concrets les ajudes econòmiques de la Diputació. Alguns d'aquests projectes estan ja definits en la base del pla estratègic de la Diputació, i se centren en la participació, l'ocupació, la formació, especialment en matèria digital, la cultura, l'esport i l'oci.

Més concretament, ‘Ciutat Jove’ acostarà als adolescents i joves dels municipis valencians aplicacions de recursos socials, laborals i culturals (#Valenciajovenet); contactes amb empreses per a aportar capacitació digital als joves (#connecta); espais oberts i compartits de pintura, música i teatre (#valenci-art); espais oberts d'accés lliure i infraestructures per a generar projectes i sinergies entre joves emprenedors (#valenciaworking); plataformes digitals per a poder expressar les opinions sobre els seus municipis (#redbloggeando); i fins a una fira de segona mà mensual basada en l'economia col·laborativa (#valenciatruke).

El programa ‘Ciutat Jove’, amb la finalitat de tenir una ciutadania activa, compromesa, participativa i en contínua evolució, compta amb sis àmbits d'actuació, des del emprendizaje a l'emancipació, passant per l'ocupació, el talent i la creació, la violència de gènere i l'entorn digital.

Entre les idees que persegueix l'àrea de Joventut i Esports de la Diputació destaca l'estratègia pública per a intervenir en oci i temps lliure, optimitzant els recursos disponibles, la connexió directa dels joves amb els ajuntaments i la Diputació, el voluntariat, el desenvolupament del talent jove, l'adquisició de competències digitals, beques i ajudes personalitzades i la presència en programes Erasmus.

Igual que en matèria d'igualtat, se cerca implicar als ajuntaments en l'engegada i el desenvolupament dels plans, que els consistoris siguen els actors principals d'aquest projecte de ‘Ciutat Jove’ que centra un Pla Estratègic de Joventut amb una taula de diàleg mensual, trobades entre ciutats joves i una infinitat d'activitats i projectes que es perllongaran fins a 2019.

Arxivat a:

Destacats