Els pacients poden consultar quan i com prendre les seues medicines i demanar cita telefònica en l'app GVA+Salut

Guardar

GVA_APP_SAnidad
GVA_APP_SAnidad

L'actualització de l'app GVA+Salut permet des d'ara als pacients valencians controlar el seu tractament en recordar-los quan han d'arreplegar les seues medicines en la farmàcia i com han de prendre-les, així com demanar cita per a l'atenció telefònica tant amb el seu metge de família com amb la infermeria del seu centre de salut.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha presentat en roda de premsa aquestes millores en l'aplicació, que ja s'han descarregat 151.493 usuaris, i que fins ara permetia sol·licitar cita presencial i informava els usuaris del centre de salut i hospital li correspon.

D'aquesta manera, Barceló ha destacat que es tracta d'aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies per a millorar el control dels tractaments que segueixen els pacients en incloure un apartat de Farmàcia.

Així, a partir d'ara l'app permet establir una alerta per a recordar quan deu el pacient acudir a la farmàcia per la seua medicació, evitant així haver de tornar a sol·licitar al metge la recepta en cas de possibles oblits.

Barceló ha destacat que aquesta actualització és especialment important per a aquells pacients que segueixen diversos tractaments alhora, ja que "s'aconsegueix reagrupar en un mateix dispositiu els consells i pautes de cadascuna d'elles".

Sobre aquest tema, la sotsdirectora de la Direcció general de Farmàcia, Raquel Tena, ha explicat que en primer lloc s'ha d'escanejar el codi de barres incorporat en cada recepta, sempre ha de ser l'última, la qual cosa permet incorporar al telèfon mòbil totes les dades dels tractaments que té pautats l'usuari.

D'aquesta manera, cada pacient pot consultar en qualsevol moment les medicacions que li han sigut prescrites, la seua durada, consells, precaucions, com si existeix algun advertiment per a la conducció o dones que donen pit, i pautes sobre com ha de prendre-les.

Unes altres de les informacions que apareixen és el preu del medicament i de quant ha d'aportar l'usuari. Així mateix, apareix una alerta de visat que desapareix quan la Inspecció autoritza el fàrmac i d'aquesta manera el pacient sap que pot passar a arreplegar-ho a la farmàcia.

CITA PER A ATENCIÓ TELEFÒNICA

D'altra banda, l'APP GVA+Salut permet a més demanar cita per a l'atenció telefònica tant amb el metge de família com amb infermeria del centre de salut al qual pertany el pacient.

Tena ha explicat que, igual que quan se sol·licita l'atenció presencial, s'ofereix als usuaris un rang de dates i d'horaris per a demanar la cita telefònica. No obstant això, ha aclarit que si l'opció apareix com desactivada és perquè encara no s'ha actualitzat en aqueix centre de salut l'agenda del facultatiu o del personal d'infermeria per a estar atencions telefòniques.

Sobre aquest tema, Barceló ha matisat que "aquesta opció no substitueix a l'atenció mèdica sinó que s'incorpora per a completar-la, ja que evita als pacients desplaçar-se quan solament necessiten realitzar una consulta sobre pautes diàries o preguntar algun dubte.

Destacats