Centre Multidisciplinari de l'Associació del Club Cuidiscap

Guardar

asociacion-club-cuidiscap
asociacion-club-cuidiscap

L'alcalde de València, acompanyat per les regidores Consol Castillo i Pilar Soriano, ha visitat hui el Centre Multidisciplinari de l'Associació del Club Cuidiscap, un recurs destinat a l'atenció social de persones amb diversitat funcional cognitiva i/o associat a altres diversitats funcionals físiques o sensorials, que es troba en els jardins de Vivers. Des del passat mes de setembre aquest centre, gestionat per l'associació constituïda pels familiars dels joves d'entre 18 i 23 anys que acudeixen allí diàriament per a rebre atenció especialitzada orientada a augmentar el seu benestar, millorar la seua autonomia personal i la seua integració i disminuir el seu grau de dependència, es troba en l'Alqueria Casa del Jardiner Major Peris, cedida per l'Ajuntament de València.

"Aquesta setmana i la passada en l'Ajuntament de València s'ha parlat molt de la idea que educar és molt més que tindre unes aules on es reba ensenyament reglat. És formar a la gent durant tota la vida i independentment de les seues capacitats o de les seues possibilitats", ha assegurat Joan Ribó després de visitar aquest centre gestionat per una entitat creada inicialment per a promoure activitats d'oci i temps lliure per a joves amb discapacitat.

"Este és un centre molt adequat per a manifestar la voluntat de l'Ajuntament de València que totes les persones puguen desenvolupar al màxim les seues possibilitats independentment deles seues capacitats. Nosaltres volem ajudar de la manera que puguem, de la mateixa manera que estem invertint per a potenciar que les persones es puguen desplaçar normalment per la ciutat independentment de les seues capacitats, i s'està avançant molt, tot i que encara quede faena per fer. Aquest centre és un altre pas avant", ha afegit l'alcalde Joan Ribó.

La transformació de l'antiga alqueria en un centre al qual actualment acudeixen 9 joves amb edats compreses entre els 18 i els 23 anys -encara que està previst augmentar la seua capacitat fins a 21 places-, va ser sufragada per l'Associació Club Cuidiscap, que va poder reunir els 40.000 euros necessaris per a condicionar-ho a la nova fi com a centre per a joves amb diversitat funcional. També són les famílies les que aporten mensualment les ajudes que reben perquè allí es puguen desenvolupar activitats sota la supervisió d'un psicòleg, una terapeuta ocupacional i una pedagoga.

"L'Ajuntament de València, en coherència amb les seues polítiques, el que fa és facilitar la vida d'aquelles persones que fins ara ho han tingut més difícil. Aquest centre el que pretén és acomodar o anar ensenyant determinats nivells d'autonomia a persones que tenen discapacitat però que s'han d'incorporar amb la màxima capacitat possible a la vida", ha assenyalat la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, que s'ha referit al treball perquè "desenvolupen habilitats que els permeten des d'utilitzar el transport públic, pagar i ser responsables dels seus diners, entre altres. Després, a les vesprades s'utilitza com a centre d'oci que també els prepara per a participar de l'oci de la ciutat, des d'anar al cinema, a la bolera, a un partit de futbol o a una obra de teatre."

Castillo ha elogiat la labor que es du a terme, des de les famílies, en aquest centre habilitat en una dependència pública d'ubicació excepcional que permet poder realitzar tot tipus d'activitats culturals i esportives, per exemple en el Jardí del Túria, però també en el mateix recinte de Vivers, o a la piscina de Torrefiel, gràcies a un acord amb la Fundació Esportiva Municipal. En aquest sentit , Castillo ha destacat "la coherència amb les polítiques que des de l'Ajuntament volem portar a terme per a la normalització i visibilització de les persones amb diferents capacitats. Ens alegrem molt de la creació d'aquest centre i els augurem una feliç estada en aquest espai."

El director de Club Cuidiscap, Tomás Miralles, ha recordat que "es tracta d'una associació formada per famílies amb fills amb alguna discapacitat que té en l'actualitat deu anys d'antiguitat i que muntàrem amb la intenció de desenvolupar diverses activitats amb persones que tenen discapacitats per a millorar la seua vida diària, l'oci, eixides de campament i totes aquelles que qualsevol xiquet o jove pot fer amb normalitat". Ha ressaltat la importància de l'esforç i la iniciativa de les famílies, "que som les que focalitzem el camí perquè puguen fer aquest tipus d'activitats. A més, la nova ubicació del centre en Vivers ens ha donat la possibilitat d'ampliar les activitats també per als més majors, els que comencen la transició cap a la vida adulta i que evidentment generen una preocupació per eixa continuïtat entre les seues famílies, ja que per desgràcia fan mancades més centres a escala general"

Tomás Miralles ha agraït la col·laboració i l'ajuda de l'Ajuntament a aquesta iniciativa familiar. "Ha sigut molt important que ens haja cedit aquestes instal·lacions en les quals podrem potenciar i ampliar totes les activitats sobretot per a la gent més major."

UN APIARI MUNICIPAL

D'altra banda, i en companyia de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, Joan Ribó ha aprofitat la visita per a conéixer l'Apiari municipal, una part del qual ocupa el sostre d'aquesta alqueria de Vivers i una altra es troba en les dependències del Museu de Ciències Naturals situat just al davant. Compta amb 17 ruscs i aproximadament mig milió d'abelles que produeixen mel en els Jardins del Reial de la ciutat de València.
Destacats