Celebració del centenari de la mort del pintor Pinazo

Celebració del centenari de la mort del pintor Pinazo

El Museu de Belles Arts de València acull hui un acte públic, en el dia de la mort del pintor valencià Ignacio Pinazo Camarlench, ara fa 100 anys i que per iniciativa de les Corts Valencianes, enguany s’està celebrant l’Any Pinazo per a difondre la vida i obra d’este important artista.

A les 19 hores començarà l’acte amb unes paraules de benvinguda del director del Museu, José Ignacio Casar Pinazo i, a continuació, el President de les Corts, Enric Morera, farà un breu discurs per a destacar el paper de la institució parlamentària en la recuperació de la figura del pintor Pinazo i commemorar en 2016 l’any del centenari del seu traspàs.

En la celebració es farà una sinopsi del quadre de la mort de Jaume I el Conqueridor, un quadre que està al Museu del Prado de Madrid i que enguany s’ha pogut portar a València per a ser exposat per a tots els públics. També, es llegirà un resum del discurs que va fer en el seu dia el pintor Pinazo a l’ingrés com a membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles en 1896 i per a conéixer la vessant més íntima i personal de l’artista valencià, també es llegirà una carta seua.

L’acte d’homenatge a Pinazo finalitzarà a la interpretació musical de La mort d’Ase, fragment de l’obra Peer Gynt (1876) del compositor Edvard Grieg.

tags

futbol plataforma per la llengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =