Cebrián vol comptar amb l'empresariat per a portar avant el nou model de gestió d'envasos

Guardar

16.07.14_Reunion_CEV2
16.07.14_Reunion_CEV2

La consellera d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, ha defés davant de Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la necessitat d'impulsar el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR) com a resposta a un "problema social i ambiental", que si no s'implanta ara, serà més avant, quan altres ja ho hagen fet, i s'haurà "perdut un temps preciós".

Cebrián i Navarro han mantingut hui una reunió monogràfica sobre la iniciativa del Consell respecte als envasos retornables, sol·licitada per la CEV per a transmetre la preocupació del sector empresarial sobre l'assumpte. "És el moment d'innovar", ha assegurat Cebrián, per a avançar cap a l'economia circular amb un nou sistema gestió d'envasos. "Volem portar avant este projecte i volem fer-ho amb vosaltres", ha recalcat la consellera davant de la cúpula empresarial valenciana, després d'agrair l'actitud positiva i constructiva reflectida en les intervencions dels seus representants i en les reunions tècniques dels últims mesos, "sense obviar els problemes que en el procés puga haver-hi".

En la trobada han participat Julià Álvaro, secretari autonòmic de medi ambient; Riccardo Cianfanelli, director general d'Aigua Mineral SAN Benedetto i president de l'Associació valenciana d'Empreses de Begudes Refrescants Analcohòliques, Envasadors i Distribuïdores d'Aigües per al Consum Humà; Juan Manuel Soriano, gerent de Manantiales el Protell; Juan Sabater, Delegat d'Anged (Associació Nacional Grans d'Empreses de Distribució) en la CV i director regional de El Corte Inglés; Javier Quiles, director de Relacions Externes de Consum; Amparo Bondía, directora de Relacions Externes de Mercadona a València i Juan Carlos Gelabert, president d'Associació de Cafés, Bars i Cafeteries.

La consellera ha recordat que el SDDR està dins de les polítiques europees mediambientals que assenyalen el futur i ha invitat els dirigents de la CEV a continuar dialogant per a veure problemes concrets de la seua posada en pràctica: "Siguem constructius", ha dit, després de destacar la compatibilitat del nou sistema amb els sistemes integrats de gestió (SIG) actuals de contenidors.

En aquest sentit Julià Álvaro ha matisat que el SDDR no suposa una substitució dels SIG, sinó que "ve a complementar-los", tenint en compte que el 99% de la població té accés a contenidors, que els SIG porten 20 anys funcionant amb una despesa milionaria anual en conscienciació i sensibilització. Res d'això ha sigut prou per a resoldre el problema de l'abandó d'envasos, ha puntualitzat. La diferència entre països que tenen el SDDR implantat i els que no ho tenen, no està tant en la cultura com en els 10 o 25 cèntims del depòsit: "Ningú tira 10 cèntims al sòl", ha assenyalat, en referència a models que han funcionat i funcionen en els països més avançats per mitjà d'un depòsit que al ciutadà se li torna al retornar l'envàs.

Arxivat a:

Destacats