40 anys fent valors Caixa popular

Cebrián sol·licita finançament per a afrontar polítiques pròpies front al canvi climàtic

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient ha intervingut en el Consell Consultiu de Política Mediambiental.

Cebrián sol·licita finançament per a afrontar polítiques pròpies front al canvi climàtic
14/06/2016 -

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, s’ha unit a la proposta que el ministeri presentarà en el Consell de ministres de medi ambient de la Unió Europea a Brussel·les per a simplificar la càrrega administrativa que assegura la veracitat i exactitud dels càlculs d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

Elena Cebrián ha sol·licitat finançament per a polítiques pròpies ajustades a la seua problemàtica específica de canvi climàtic, ja que sense ella serà impossible complir els objectius de reducció d’emissions per part de les activitats subjectes a comerç de drets d’emissió.

“Es important que les comunitats autònomes puguen dur a terme polítiques adaptades a la seua problemàtica específica i a la innovació en els sectors industrials amb major consum energètic, com a la Comunitat Valenciana és la ceràmica, amb més de 100 instal·lacions subjectes a comerç de drets”, ha advertit.

El sistema actual d’assignació de drets d’emissió amb una tendència a la reducció de les assignacions fins a 2020, obliga a les activitats que emeten per damunt d’allò que s’ha assignat a adquirir en el mercat o en subhasta tants drets com a tones han emés per damunt del que assigna.

En el Consell Consultiu de Política Mediambiental que ha tingut lloc hui en la seu del ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha fixat la posició comuna de les autonomies per al pròxim Consell de ministres de medi ambient de la Unió Europea en este àmbit en matèria de finançament i de simplificació de tasques administratives.

Respecte dels tràmits administratius, el sistema actual genera una elevada càrrega administrativa que assegura la veracitat i l’exactitud dels càlculs d’emissions: a final de febrer es reben els informes verificats d’emissions de les empreses (186 en 2015); abans de final de març es revisen els informes i s’inscriuen les emissions en el Registre de la UE; durant el mes d’abril es comprova l’entrega de drets per les empreses; a mitat de maig es remet un informe exhaustiu de les emissions verificades, informes de millora, modificacions d’autoritzacions i altres documents perquè l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) del ministeri informe la Unió Europea.

A final de maig cal manar també un informe sobre les irregularitats detectades en les verificacions a l’OECC perquè informe ENAC. Abans de final de juny les empreses han d’enviar els informes de millora i en molts casos s’han de modificar autoritzacions i/o plans de seguiment. Abans de final d’any les empreses remeten les previsions de reducció o ampliació de capacitat.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra