Cebrián destaca la capacitat de les fires locals per projectar la seua economia a partir d’un producte singular

Cebrián destaca la capacitat de les fires locals per projectar la seua economia a partir d’un producte singular
17/10/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la capacitat de les fires locals per projectar les economies del mitjà rural a partir d’un producte singular, com és el cas de l’oli de Segorbe. “És important que el producte explique una història, que transmeta els valors i la cultura d’un territori, d’una comarca i unes gents”, ha assenyalat, després de recórrer el certamen en companyia de l’alcalde de la població, Rafael Magdalena, al costat d’altres representants municipals i de la Diputació Provincial.

Cebrián va inaugurar la I Fira Agroalimentària i de l’Oli de Segorbe, que va tindre lloc a la capital de l’Alt Palancia el 15 d’octubre. Allí ha manifestat el seu suport a les fires locals, que considera necessàries com a via de promoció del sector agroalimentari a escala comarcal i fins i tot provincial. A les cooperatives i agricultors de la comarca s’uneixen aquest any artesans, una mostra de bestiar oví i exposicions de maquinària agrícola i d’oliveres mil·lenàries.

La I Fira Agroalimentària i de l’Oli pren el relleu de la Fira de l’Olivera, que se celebrava tradicionalment a Segorbe com el tret de sortida per a la recollida de l’oliva. La consellera ha expressat la seva confiança en què l’ampliació a altres sectors contribueixi a dinamitzar en major mesurada l’economia de la comarca. Ha felicitat als impulsors del certamen per la iniciativa i per la seua capacitat de reinvenció. Ha mostrat, així mateix, confiança en el seu desenvolupament, com a centre de comunicacions situat en el cor del Valle del Palancia i entre les serres Calderona i de Espadán.

Davant l’estand de la cooperativa oleícola Ducat de Sogorb i les dones que ho atenien, en coincidència amb el Dia Mundial de les Dones Rurals, Elena Cebrián ha subratllat la necessitat de reconèixer i impulsar el paper d’aquestes com una de les claus de desenvolupament del mitjà rural. Precisament, una de les set guardonades d’aquest any amb els premis d’Innovació a les Dones Rurals del Ministeri d’Agricultura, Susana Gordo, desenvolupa el seu projecte a Castelló. Elena Cebrián va felicitar personalment a aquesta i a l’altra premiada de la Comunitat Valenciana, Regina Monsalve, i va compartir amb ambdues l’acte de lliurament de premis a Madrid.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra