Catarroja senyalitza el recorregut del Camí de Santiago de Llevant

Catarroja senyalitza el recorregut del Camí de Santiago de Llevant

Catarroja és un dels punts de parada de l’itinerari de pelegrinatge del Camí de Santiago de Llevant, com mostra l’Arxiu Municipal d’aquesta població, on existeixen registres que es refereixen a “Llits als pelegrins per una nit”.

Uns quaderns de 1652 a 1658 que van ser trobats a l’Arxiu Municipal, encara que incomplets, van servir per a obtenir dades rellevants. Aquests mostraven els ingressos i despeses del Consell de Catarroja en aquests anys, i una part d’aquestes despeses estava destinada a l’acollida i ajuda dels pelegrins i pelegrines que arribaven al municipi.

D’altra banda, el Camí de Santiago de Llevant està homologat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) com una de les parts de Camí de Sant Jaume. Açò suposa potenciar la recuperació del patrimoni històric i tradicional i donar a conéixer la riquesa en importància dels valors històrics, artístics i monumentals de la geografia llevantina.

Senyalització detallada

Amb aquest motiu, i aprofitant que enguany Catarroja ha sigut declarada municipi turístic, la població ha realitzat la instal·lació d’una senyalització adequada i homologada al llarg d’aquest itinerari.

L’objectiu de la senyalització és afavorir el seguiment i la identificació del camí, oferir informació complementaria i d’interés per al viatger, indicar els punts d’interés o fer crides d’atenció per extremar la precaució en punts d’intersecció amb altres vies.

La senyalització s’ha fet a partir de l’itinerari que consta al llibre Camino de Santiago de Levante, GR 239. De Valencia a Santiago, editat per l’Associació “Amigos del Camino de Santiago” de la Comunitat Valenciana. Aquest itinerari entra per la Ronda de l’Est del municipi, paral·lela a la via fèrria. Arriba al Mercat Municipal, seguint per l’església de Sant Miguel i aplegant a la plaça del Port. Després segueix pel Camí Vell de Russafa travessant el polígon industrial de la població d’Albal, fins a portar al polígon de Beniparrell i finalment a Silla.

L’Ajuntament també proporcionarà als pelegrins i pelegrines que ho desitgen el segell oficial que certifica que han travessat el municipi.

D’aquesta manera, Catarroja se suma a altres municipis valencians que participen en el projecte, el qual és susceptible de generar una oferta conjunta, ja que cinc de les etapes del Camí de Santiago de Llevant, corresponen a la Comunitat Valenciana, amb 140 km de longitud.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen − 11 =

obra pi escalante
cirsa prize pool
visita gandia
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra