caixa popular

Catarroja demana a la delegació del Govern millors accessos a la localitat i al port

Catarroja demana a la delegació del Govern millors accessos a la localitat i al port
12/09/2017 -

L’Ajuntament de Catarroja ha plantejat com “una necessitat urgent” la millora de l’accessibilitat al municipi des de la V-31 –Pista de Silla– i de l’entrada al Port de Catarroja. En una reunió ahir amb el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera, es va demanar “treballar conjuntament” per resoldre “els problemes de seguretat que presenten els accessos actualment”.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent van presentar a Subdelegació un estudi tècnic que demana “una circulació fluida i segura”. En este moment, per a accedir al municipi des de la V-31 cal utilitzar el Camí del Bony o el Camí de les Eres, ambdós per l’interior del polígon industrial.

Amb això, els accessos presenten una saturació important, ja que al trànsit habitual, derivat de l’activitat de les 366 empreses que es troben al polígon, se sumen tots els vehicles que intenten arribar al nucli urbà de Catarroja, als centres educatius i a les poblacions limítrofs. Este volum de vehicles provoca retencions i dificulta la conducció segura.

Accés directe

Monzó i Silvent van proposar al subdelegat de Govern la realització d’un accés directe elevat des de la V-31 que connecte amb la rotonda de la Ronda Nord de Catarroja. Esta intervenció millorarà significativament la circulació i, a més, permetrà que “el transport i els desplaçaments provocats per l’activitat empresarial siguen més ràpids i segurs”, segons conté l’informe que va ser entregat a Herrera.

Per altra banda, a la reunió també es va parlar del problema que presenta el túnel d’accés al Parc Natural de l’Albufera i el Port de Catarroja, ubicat davall de la V-31. La zona és especialment perillosa per als usuaris de bicicletes i vianants, ja que han de compartir espai amb el trànsit rodat. “És un problema, per exemple, per als alumnes de l’Escola Provincial de Capatassos Agrícoles, que han de transitar diàriament per la zona”, van explicar. A això s’afig el fet que el túnel queda completament inutilitzat quan es produeixen pluges intenses, ja que és una zona inundable.

Per això, des del consistori es va insistir en la “urgència i la necessitat” de facilitar un accés directe i segur cap al Parc Natural. El que es proposa és un accés per a vianants i ciclistes que sobrepasse la V-31 i separe la circulació dels vehicles motoritzats.

Cal recordar que les obres de construcció del carril bici des de Catarroja fins al port estan en procés de licitació, amb la qual cosa l’actuació en el túnel encara és més prioritària.

Monzó i Silvent van destacar la importància d’esta intervenció “per garantir la seguretat”, més encara quan Catarroja ja ha sigut nomenada municipi turístic i la Vela Llatina i la Pesca Tradicional són Bé d’Interés Cultural (BIC). Amb estos reconeixements s’espera un augment de l’afluència de visitants a una localitat que va reunir l’any passat a més de 10.000 persones al Concurs Internacional d’Allipebre i la Festa de la Sega de l’Arròs al Port de Catarroja.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − cinc =

sempre teua
festes rocafort 2018
Festes populars 2018
Festes populars 2018
festes rafelbunyol
festes alcasser 2018
festes xirivella 2018
diputacion de valencia- arquelogic