Un domini que li catapulta a semifinals (88-72)

El València Basket va controlar el partit des de l'inici i va eliminar els seus fantasmes en el tercer quart

cuartos-vbc-hgc-4q-2

Un pas més per al somni de la Copa. El València Basket va aconseguir certificar ahir la passada a semifinals després de véncer de forma contundent al Herbalife Gran Canària per 88-72. El conjunt taronja va dominar el encontre des de l'inici, tan sols els últims compassos del tercer quart els de Luis Casimiro van aconseguir baixar les diferències fins als 8 punts que els podia permetre somiar amb la remuntada. No obstant això, el València Basket va eliminar els fantasmes del passat i van aconseguir sobreposar-se. Tots els jugadors taronjas van ser aportant en un moment o un altre per puntuació i aparicions en moments clau Boja Dubljevic amb 22 i 32 de valoració, Pierre Oriola amb 14 i 10 de valoració en la seua estrena copero, i Vives amb 12 i 16 de valoració van ser els més destacats.

La Copa començava amb ganes. El València Basket sumava les primeres cistelles de la mà de Bojan Dubljevic amb un parcial de 7-0. L'alt ritme amb el qual es desenvolupava el partit en els seus primers minuts va fer que el Herbalife Gran Canària cometera errors que no li permetien inaugurar el seu marcador en la Copa. Passats més de dos minuts va ser quan McCalebb aconseguia trencar el parcial taronja mantenint al seu equip en partit. Eixe ritme frenètic, unit a la falta d'encert de Rafa Martínez i Sato des de la línia de triple i a les dues faltes personals comeses per Slava Kravtsov res més entrar a pista, van provocar que el conjunt de Luis Casimiro no perdera la roda del marcador. La primera cambra se saldava amb el València Basket 6 a dalt (23-17).

A poc a poc el conjunt taronja va ser trobant-se més còmode en pista. L'entrada en pista de Pierre Oriola va revolucionar l'encontre, ja que era la seua estrena en la Copa, és la primera vegada que la disputa, i volia deixar la seua empremta. La parella Sikma-Oriola, l'encert de Sastre i Sam Van Rossom des de la línia de 6,75 van posar un +17 en el marcador (41-24, min. 16). El Gran Canària va ser veient com les distàncies augmentaven encara que lluitava per a rebaixar-la de la mà de Pasecniks i Planinic. Abans del descans Dubljevic va seguir trobant l'anell per a posar finalment el 49-34 en el marcador abans de marxar al vestuari.

En inici del segon període el València Basket va mantenir la intensitat defensiva que va demostrar en els primers 20 minuts d'encontre. Malgrat anar per davant en el marcador i controlar els temps del partit, els de Pedro Martínez lluitaven cadascun dels rebots tant ofensius com defensius perquè eren conscients que qualsevol distracció o segones oportunitats del Herbalife Gran Canària podria donar al trast amb el bon treball realitzat fins al moment. En els últims minuts del tercer quart, els de Luis Casimiro van retallar alguna cosa en el marcador en aconseguir un parcial de 0-8 de la mà de McCalebb, O'Neale, Rabaseda i Aguilar (57-45). Eren en l'últim minut ja quan Sato trencava el parcial per a col·locar el 59-45. Poc més va ocórrer fins al 62-50 amb el qual es va arribar als últims deu minuts de partit.

Malgrat haver anat tot l'encontre per sota en el marcador, els últims minuts del tercer quart li van donar ales al Gran Canària que gens més començar rebaixava la distància a 8 (66-58 min. 33). Llavors va aparéixer Vives per a endollar 5 punts seguits i mantenir al seu equip en partit. Els últims cinc minuts els de Casimiro van pagar l'esforç de cercar durant tot el partit la remuntada i van aconseguir culminar-la doncs el València Basket arribava més fresc als últims minuts i va aconseguir mantenir les distàncies gràcies a l'encert de Sato i Dubljevic qui va acabar el partit amb 22 punts i 32 de valoració. Oriola eixia en l'últim minut del partit per a certificar de manera brillant el seu primer partit coper amb 14 punts. El València Basket va lluitar fins al final pel somni de la Copa, el primer pas ja ho ha donat en deixar el marcador en el 88-72 final.