Castelló acollirà un congrés nacional sobre salut mental de la infància i l’adolescència

Castelló acollirà un congrés nacional sobre salut mental de la infància i l’adolescència
10/08/2016 -

Castelló acollirà del 15 al 17 de juny de 2017 la 61a edició del Congrés anual de l’Associació Espanyola de Psiquiatria del Xiquet i de l’Adolescent (AEPNYA), una trobada organitzada per professionals de l’Hospital Provincial de Castelló i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que reunirà més de 400 especialistes.

El doctor Matías Real, responsable del Programa de trastorn mental greu de la infància i adolescència de l’Hospital Provincial de Castelló i president del Congrés, destaca que “l’atenció a la salut mental d’una població tan vulnerable, com la infància i l’adolescència, són crucials per a l’evolució de la societat”.

L’especialista hi afig que la salut mental és un aspecte fonamental en les etapes de la infància i l’adolescència. S’estima que el 15 per cent dels xiquets i les xiquetes amb edats compreses entre els 4 i els 17 anys tenen dificultats serioses que han de ser tractades.

El 50 per cent dels trastorns psiquiàtrics d’adults s’inicien abans dels 14 anys i el 75 per cent d’aquests abans dels 24 anys, la qual cosa indica la necessitat d’actuar prompte i d’alleujar l’impacte de molts trastorns per a un sector important de la població.

Per al doctor Real, l’objectiu i la missió és posar en marxa un congrés en què el tema central siga la integració en salut mental infanto-juvenil des de diversos aspectes, com ara en el treball diari entre professionals i entre les perspectives teòriques explicatives de les patologies.

Segons la seua opinió, també és important la integració entre diferents abordatges de tractament i entre tots els agents socials implicats en l’atenció dels menors: societat, escola, família, sistema de protecció i justícia, entre altres.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra