La casa-museu Blasco Ibáñez cedeix objectes per a la jornada de portes obertes del Congrés

La casa-museu Blasco Ibáñez cedeix objectes per a la jornada de portes obertes del Congrés

Diversos objectes personals de Vicente Blasco Ibáñez presidiran la jornada de portes obertes del Congrés dels Diputats, que se celebren de manera periòdica cada any, i que tindran lloc demà dissabte i diumenge, dies 2 i 3 de desembre. En el 150 aniversari de l’autor valencià, el Congrés celebra una exposició monogràfica.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello, la Direcció de Documentació, Biblioteca i Arxiu del Congrés dels Diputats, a través del seu director, Mateo Maciá, ha sol·licitat a l’Ajuntament de València una sèrie d’objectes personals de l’escriptor que es troben en la casa-museu Blasco Ibáñez de València.

En el marc de les jornades de portes obertes i del 150 aniversari del naixement de l’autor, el Congrés inaugurarà demà dissabte una exposició commemorativa sobre la figura del periodista i polític valencià, que és conegut especialment per la seua labor com a escriptor. La mostra estarà oberta al públic fins al dia 2 de febrer, i permetrà realitzar un recorregut per la biografia de Blasco, a través de molts dels seus objectes personals: des del bitllet de lliure circulació emés pel Congrés dels Diputats per a desplaçaments per ferrocarril, la seua medalla de diputat, o fins i tot alguns tan quotidians com la seua pipa de mar o unes ulleres amb funda.

Els objectes pertanyen al llegat de Libertad Blasco Ibáñez Blasco i Fernando Llorca Díe que es conserva en la casa-museu Blasco Ibáñez. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha manifestat la seua satisfacció per aquesta col·laboració, i ha assegurat que “la cessió d’aquests objectes de Vicente Blasco Ibáñez al Congrés dels Diputats permetrà traslladar més enllà de la nostra ciutat la importància que li donem a la figura d’aquest escriptor valencià i, alhora, universal, en el marc del 150é aniversari del seu naixement”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =