40 anys fent valors Caixa popular

Carmen Amoraga destaca la contribució del còmic en la iniciació a la lectura del públic infantil i juvenil

Carmen Amoraga destaca la contribució del còmic en la iniciació a la lectura del públic infantil i juvenil
25/06/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la contribució del còmic en la iniciació a la lectura del públic infantil i juvenil en la inauguració de les V Jornades del Còmic, que se celebren a València fins al diumenge.

“Gràcies al còmic, els xiquets i jóvens s’inicien en l’atractiu món de la lectura que, amb històries gràfiques i visuals, van ampliant els seus coneixements i els seus valors educatius”, ha ressaltat Carmen Amoraga.

Ha destacat que el còmic és un gènere per a tots els públics, ja que “els adults retrobem igualment la nostra capacitat de tornar a reviure la nostra infància a través d’aquells entranyables còmics, que permetien un accés directe i assequible cap a mons de fantasia i il·lusió”.

I també ha destacat el format que aquest gènere destina a la historieta, a la tira d’opinió o inclús fanzín reivindicatiu amb temàtiques específiques o que denuncien situacions de la societat actual.

Carmen Amoraga ha recordat “el planter de dibuixants que existeix a la Comunitat Valenciana i l’univers de sensacions que creen mitjançant la tinta xinesa, els llapis, les trames i el paper”.

Ha destacat la fortalesa del sector del còmic i la seua dedicació per seguir perfeccionant-se, ampliant discursos, mètodes i formats i apel·lant a continuar captant l’interés de nous i més amplis segments de públic.

Perquè el sector puga créixer més i es puga expandir fora de la Comunitat Valenciana és per això que la directora general de Cultura i Patrimoni ha iniciat un ronda de reunions amb entitats i institucions d’àmbit nacional. Entre aquestes estan l’Institut Cervantes, Acció Cultural Espanyola i la Subdirecció General de Cooperació Cultural amb les Comunitats Autònomes del Ministeri de Cultura.

“Volem fomentar la promoció dels nostres creadors, que es tinga en compte els valencians i la producció feta en valencià. Que hi haja presència en la xarxa d’infraestructures amb les quals compta l’Institut Cervantes o en les estratègies de promoció d’Acció Cultural Espanyola o el mateix Ministeri de Cultura”, ha indicat.

Ha afegit que l’objectiu és trencar les barreres geogràfiques i exportar la cultura valenciana, i ha garantit l’acompanyament institucional del Consell en les iniciatives i en els projectes que presenten els creadors valencians.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra