Més de 400 ‘runners’ inicien el XXI Circuit de carreres populars de la Diputació en la Vall de Segó

L'atleta internacional Marta Esteban i el veterà del circuit Luis Félix Martínez han sigut els guanyadors de la primera mitja marató

Running_Dipu

La XXI edició del Circuit de Carrereas Populars de la Diputació de València ha arrancat amb la mitja marató de la Vall de Segó, que enguany celebra el seu 30 aniversari. Al voltant de 400 participants van prendre l'eixida a Quartell i van recórrer Faura, Benifairó de les Valls, Quart de les Valls, Quartell i Benevites, en un circuit de dues voltes.

En aquesta trentena edició de l'esdeveniment que porta el nom d'aquesta subcomarca del Camp de Morvedre, els corredors del Cárnicas Serrano van copar el podi en ambdues categories. El triomf femení li'l va anotar la internacional Marta Esteban, mentre que en homes, va guanyar un dels il·lustres veterans del circuit, Luis Félix Martínez.

La guanyadora en categoria femenina, Marta Esteban, va vèncer de manera contundent, el seu temps en línia de meta va ser de 1h20'30". Esteban és una de les millors atletes valencianes de fons del moment i va afegir als seus entrenaments per a l'europeu de Berlín aquesta mitja marató. En segona posició, a quasi 4 minuts de la vencedora, va arribar Patricia Montalvo, de l'equip Gaes, que a més va ser la millor en la categoria de veteranes, mentre que el podi absolut ho va completar Yoana García, també del Serrano.

Per la seua banda, Mª Antonia Serrano Jareño es va portar el triomf del grup d'edat de veteranes B; Alba Badenes, de la Vall de Va segar, va vèncer en promeses; Mª José Miguel es va imposar en veteranes C; i la millor atleta junior va ser Sara Viñals, del club Objectiu Finish.

Domini del Cárnicas Serrano

Quant a la categoria masculina, l'atleta del Cárnicas Serrano, Luis Félix Martínez, va marcar un fort ritme ja en la primera volta i es va distanciar de tots els seus rivals passant amb quasi un minut d'avantatge a l'altura del km 10'5. En la segona volta, es va dedicar simplement a administrar el temps obtingut.

Octavio Sanchis va ser segon i el podi absolut ho va completar el també atleta del Serrano, Ángel David Méndez. Luis Félix i Octavio van ser els vencedors respectius de les categories veterans A i sènior. En veterans B va vèncer l'incombustible Miguel Ángel Plaza, també del Serrano; en promeses el millor va ser Antonio Cubero, de la SD Correcaminos; José Tébar de Galápagos es va portar la victòria de la categoria Veterans C; mentre que en edat junior el triomf li'l va anotar Javier Horta.

El circuit de la Dipu presa ara velocitat de creuer, ja que de manera consecutiva tindrà prova les pròximes les tres properes setmanes. Aquest dissabte la cita tindrà lloc a Ontinyent amb la 10k Almogàvers d'Ontinyent, una prova que estrena recorregut i que es presenta com la més festiva de tot el calendari.