Un gol de Gayà li dóna la victòria al València CF davant l'Espanyol (0-1)

imagen80076g

El València CF es va portar els tres punts del RCDE Stadium davant l'Espanyol en imposar-se per 0-1 gràcies a un gol del lateral internacional José Luis Gayà, el seu primer tant de la temporada, en una trobada de molta lluita en el qual els de Mestalla es van mostrar, sobretot, tremendament eficaços davant un rival que va gaudir de més ocasions per a marcar però que va mancar de l'efectivitat dels blanquinegros.

Amb només dues jornades per al final de la Lliga i amb la confirmació de Marcelino García Toral com a nou tècnic del València CF, l'equip de Mestalla volia tancar-la de la millor forma possible. I ho va fer gràcies a la seua eficàcia. No obstant això, va patir una fulgurant arrencada local amb una primera gran ocasió a càrrec de Jurado que, en el segon pal, a punt va estar de batre a Jaume Doménech. Amb el pas dels minuts es va anar equilibrant el domini i Nani, des de fora de l'àrea, va provar els guants de Diego López. El seu tret va ser molt potent, després de taconazo de Rodrigo, però excessivament centrat.

Voro va eixir amb el seu habitual 4-2-3-1 que tan bon rendiment li ha donat des que va agafar el bloc enfonsat en la zona baixa de la classificació. Aquesta vegada amb Parell i Medrán per davant de la defensa, amb Orellana, Nani i Rodrigo per a atacar i Zaza per a definir en punta d'atac. El València CF va ser creixent amb el pas del temps i Nani, de cap, va voler sorprendre el meta local passat el quart d'hora. El lusità va girar molt bé el coll, però la seua rematada al primer pal va eixir lleugerament desviat. Mentrestant, l'Espanyol va arribar en una contra amb perill i Gerard Moreno es va plantar solament davant Doménech, però el meta va estar segur i va detenir el seu xut ras, açò sí molestat per Garay.

L'oportunitat més clara amb diferència va ser la de Marc Navarro, qui en una immillorable posició no va saber definir davant el porter valencianista. Després d'un rebutge d'un servei de cantonada, un nou centre a l'àrea va deixar molts buits i el defensa, amb tot a favor, va cabotejar alt quan en les graderies ja es cantava el gol i Jaume Doménech estava batut.

L'Espanyol passava a tenir el control del xoc en els compassos finals d'aquesta primera meitat que va tenir alternançes, amb fases de color local i altres visitant, però en el qual tampoc es mouria ja el marcador. Amb 0-0 va acabar el primer assalt.

Després del descans Santos va substituir a Garay amb problemes físics. I en un rebuig de Mangala la pilota li va caure a Zaza que no va saber empalar ben Zaza que va llançar alt. L'italià, al caient de l'hora de joc, va ser avançant i avançant, però no va saber ajustar el seu tret que s'anà lluny del pal esquerre de Diego López.

No hi havia ocasions de gol sinó molts errors en les passades, molt control de la pilota per part de tots dos equips, però nul·la verticalitat. Però el València CF va alterar el guió amb una passada magnífica de Parell, Gayá acomoda la pilota, es dóna la volta amb brillantor i bat per baix a Diego López que només pot veure el gol de l'internacional valencianista. Era el 0-1 en el primer tret entre els tres pals de l'Espanyol.

D'ací al final l'Espanyol ho va intentar amb més cor que cap i el València CF, per la seua banda, es va encarregar de mantenir la pilota, de no arriscar i deixar que passaren els minuts. Parell, quasi al final, ho va intentar des de fora sense sort i Nani, en el descompte, va fregar el 0-2. Al final, tres punts que viatgen a Mestalla gràcies a un gol de davanter de Gayà i a la baralla de tots els jugadors blanquinegres principi a fi. Segona victòria consecutiva.