Sofrida victòria a Tenerife (67-70)

El València Basket s’adjudica in extremis un partit d’allò més igualat

1718_ibt-vbc-14

El València Basket va aguantar una contesa que es va trencar a l'últim quart a favor seu. Tant es coneixien tots dos equips, fins a cinc components havien militat en els dos conjunts, que el partit es va convertir en un intercanvi de cops i alternança en el marcador que tan sols va aconseguir adjudicar-se el que més concentrat i amb major físic va arribar als últims deu minuts. Green va ser el comandant d'un València Basket que va assumir galons però van ser cinc punts seguits de Dubljevic, un triple de Sastre i un rebot de Sam Van Rossom en el últim quart els que van aconseguir trencar el partit a favor dels de Txus Vidorreta (67-70).

1718_ibt-vbc-4El Iberostar Tenerife va començar manant en el marcador i marcant el ritme en un partit en el qual Green sumava els punts del València Basket per igualar la contesa a 6 en el minut 3 de partit i posar-li per davant en el marcador. La defensa del conjunt taronja no estava del tot coordinada i el Tenerife comptava amb segones oportunitats que provocaven certa alternança en el marcador encara que el conjunt local tan sols va aconseguir una renda màxima de tres punts (16-12, min. 6). El València Basket mai va perdre la cara i després de tornar a empatar a 18 aconseguia finalitzar el primer quart dos a dalt (18-20).

El segon quart el València Basket alguna cosa va millorar en defensa encara que no va poder impedir l'alternança en el marcador que havia marcat l'encontre fins al moment. Els punts de Thomasi Pleiss van mantenir als de Vidorreta en el partit fins que l'Iberostar Tenerife va ser de menys a més i van endollar un parcial de +7 (37-30, min. 18). Els últims compassos d'aquest segon quart van servir perquè el conjunt taronja deixarà el desavantatge en tan sols tres punts al descans (37-34).

1718_ibt-vbc-10El segon temps va començar amb un València Basket més despert que, sobretot Erick Green, va aconseguir llevar-se de damunt la defensa de Tenerife per fer-se en els primers compassos. Malgrat això, l'intercanvi de cops es mantenia i cap dels dos equips era capaç de trencar l'encontre. Pleiss aconseguia en els últims instants del tercer quart posar un per a dalt al seu equip (52-53). Deu minuts i tot per decidir.

Els primers cinc minuts de l'últim quart va seguir el guió establert. Sent Mike Tobey i Erick Green els que tiraven dels seus equips. A l'equador d'aquest període s'arribà amb l'empat a 58 en el marcador. El partit cauria del costat de qui aconseguís ficar alguna cistella seguida. Dubljevic va aparèixer per endollar cinc punts seguits que van començar el domini del conjunt taronja. Sastre sumava un triple que posava el 60-66 mancant tres minuts per al final. L'Iberostar Tenerife no donava el partit per perdut però la fallada de San Miguel mancant un minut i el rebot que es va agenciar Van Rossom van fer que finalment l'encontre es decantés pel conjunt taronja (67-70) sumant la seva segona victòria en Lliga.