Primera derrota de la pretemporada davant l'AS Mònaco (76-88)

Els errors i el col·lapse ofensiu del tercer quart sentencien al Valencia Basket

monaco12 Arnaud Masson Photography

Valencia Basket ha patit la primera ensopegada de la pretemporada en el seu sisé partit de preparació, en caure en la final de la Appart City Cup davant l'AS Mònaco (76-88). L'equip taronja va estar per darrere en la primera part pels seus propis errors no forçats, i malgrat que va millorar després del descans, va pagar amb la derrota el seu col·lapse ofensiu del tercer acte. La tripleta espanyola formada per Joan Sastre (17 punts), Pierre Oriola (15 punts i 9 rebots) i Fernando San Emeterio (11 punts i 5 rebots) van ser els més destacats a València Basket.

Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Pierre Oriola. Bost va liderar un bon inici de l'equip monegasc, encara que Rafa Martínez i Fernando San Emeterio equilibraven (5-4 després d'un 2+1 de l'aler càntabre). L'agressivitat amb la qual l'AS Monaco buscava el robatori de pilota va provocar alguns errors que el conjunt roig va aprofitar per a posar-se per davant (5-10 min.4). En una acció fortuïta, Pierre Oriola va haver d'abandonar momentàniament el partit per un colp en el genoll. San Emeterio i Bryant van anotar prop de cistella i un triple des de la cantonada de Sastre empatava el partit a 12 al pas per l'equador del primer acte. L'encert en el tir exterior va posar de nou per davant a l'equip monegasc, que va col·locar el 15-20 amb un tir lliure de Wright. Sastre i Sikma van retallar a un punt amb dues cistelles seguides, i malgrat l'encert de Gladyr, una safata en transició de Sastre deixava el marcador el 21-22 al final del primer quart.

Bost va tornar a prendre les regnes del partit, en este cas associant-se amb Gladyr, per a començar el segon acte castigant els errors de l'equip taronja. Un triple de l'ucraïnés de l'AS Monaco va posar el 21-29. San Emeterio va assumir la responsabilitat i va tallar el parcial amb una cistella marca de la casa, i encara que no aconseguia cuidar millor la pilota, l'equip taronja va millorar en defensa per a estabilitzar el seu desavantatge en sis punts. Una cistella del capità Rafa Martínez a passada de Bryant i un 2+0 de Fernando San Emeterio equilibraven el triple de Shuler. I una cistella en transició de Diot posava el 29-34 al pas pel minut 15. Un nou triple de Ouattara col·locava el -8, però primer Diot i després Oriola van trobar l'anella per a controlar el desavantatge. Una jugada individual de Vives va suposar el 35-39 però l'AS Monaco seguia corrent a partir dels errors valencians per a parar el marcador en 35-41 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un 2+1 d'Oriola i una safata després de robatori de Sikma per a baixar el desavantatge a un en 30 segons, encara que Davies va encadenar dos encerts seguits per a mantenir per davant als seus. El triple de Sastre va trobar la rèplica d'un 2+1 de Shuler. I encara que Valencia Basket protegia més la pilota i trobava bones opcions com les culminades per Oriola i San Emeterio, Davies seguia fent mal en la pintura i un 3+1 de Shuler posava el 47-54 al pas pel minut 24. Sant Eme seguia assumint la responsabilitat ofensiva, però l'AS Mònaco seguia encertant fins a augmentar el seu avantatge fins al 49-65 amb un parcial de 2-15 davant un Valencia Basket totalment bloquejat en atac. Bryant va trencar el parcial amb dues cistelles baix l'anella però l'AS Mònaco administrava amb tranquil·litat el seu avantatge anotant des del tir lliure per a arribar amb 55-69 a deu minuts del final.

Gladyr va fer créixer la ferida fins al 55-74 amb cinc punts seguits només començar l'últim acte. Valencia Basket va tractar d'agarrar-se al partit amb els tirs lliures de Sastre i Sikma i una cistella lateral de Diot (60-74 min.34) però dos triples de Bost i Shuler van trencar la bona dinàmica taronja per a posar vint a baix a l'equip valencià. Amb l' encontre decidit, Valencia Basket no va abaixar els braços però Shuler i Sy no van permetre als homes de Pedro Martínez més que maquillar un poc el resultat gràcies als esforços d'Oriola i un triple final de Sastre, en un partit que va acabar amb un resultat de 76-88.