Pinzellades de l'espectacle que ens espera

València Basket no va aconseguir la victòria (66-72) davant el Morabanc Andorra que va ser superior quasi tot el partit

_ap_8087
_ap_8087

El València Basket va tornar a la Fonteta 94 dies després d'haver-se proclamat campió de Lliga. Ho feia per a la seua posada de llarg, la presentació dels equips i la disputa del XXIV Trofeu Ciutat de València. L'emotiva festa viscuda en el pavelló taronja no va poder veure's completada amb un triomf doncs el conjunt de Txus Vidorreta va caure davant el Morabanc Andorra (66-72) en un partit en el qual es van notar l'absència dels tres internacionals (San Emeterio, Vives i Sastre), un partit en el qual Dubljevic acabava d'aterrar esta setmana després del seu pas per l'Europeu, en el qual Diot no va jugar per les molèsties en el genoll que encara no li ha permés incorporar-se al treball amb la resta de l'equip i en el qual tampoc estava Latavious Williams que segueix recuperant-se de la seua lesió en la cama dreta. L'equip no va trobar el seu lloc en la pista i el Morabanc es va aprofitar d'açò en els primers compassos. Malgrat que en el tercer quart van jugar millor, no van aconseguir acostar-se amb perill al marcador i va anar en els últims compassos quan un parcial de 13-1 (66-71) deixava millors sensacions demostrant que encara que queda molt treballe la qualitat del campió segueix vigent. No es va aconseguir el triomf (66-72) però sí que es van poder veure pinzellades del que pot ser la temporada.

L'estrena en la Fonteta fou per a Llompart, Green, Abalde, Pleiss i Doornekamp, ells van ser els encarregats d'anar posant color al partit. La primera cambra va servir al València Basket perquè la seua afició vera en acció als seus fitxatges i l'estil de joc que Txus Vidorreta està imposant a l'equip. Si el conjunt taronja va començar anotant i amb una bona defensa, a poc a poc MoraBanc va ser agafant força en el marcador i en l'equador de la cambra es posava per davant per a mantenir el seu domini en el qual restava dels deu minuts. Green va ser dels més destacats en este primer quart amb nous punt i un mat que va fer vibrar a la Fonteta.

El Morabanc va seguir augmentat el seu domini en el segon quart. Els primers cinc minuts el conjunt taronja cercava el seu lloc en la pista i la forma de parar a un rival al qual li entrava tot. Green i Pleiss van tornar a ser els homes que van tirar de l'equip doncs ni Bojan Dubljevic ni Llompart podien superar al seu parell. En el minut 23 Rafa Martínez trencava el parcial desfavorable (-6) amb un triple que posava al València Basket deu a baix (18-28). No obstant això, el Morabanc va seguir picant l'anella taronja i augmentat les distàncies a pesar que els de Vidorreta cercaven la fórmula per a donar-li la volta a la situació el marcador reflectia un 31-47 al descans.

Després de la represa i amb la segona equipació, el València Basket cercava trobar el seu esperit en la pista amb el qual mantenir-se en partit, la defensa era un dels punts forts que se cercaven i es va millorar. Va ser Rafa Martínez, Pleiss i Doornekamp els que van ser retallant distància en el marcador, però el rival també juga i un endollat Morabanc Andorra convertia tot el que es proposava. En els últims minuts d'este tercer quart, el València Basket a força de treballades defenses aconseguia posar la diferència per sota de deu (50-57, min 3). No obstant això, els últims tres minuts es van convertir en una cadena d'errors per part de tots dos equips que el Morabanc va saber aprofitar per a posar a augmentar la diferència a +11 ((50-61).

L'últim quart començava amb la mateixa tònica de tot l'encontre, el Morabanc manant i amb un major encert tornava a obrir la bretxa a +15 en el marcador (50-65). El València Basket havia millorat el seu joc en l'anterior cambra però no va ser capaç de rebaixar prou el seu desavantatge. Rafa Martínez trencava amb un triple en el minut 34 de partit la inèrcia negativa i el joc boig en el qual s'havia convertit la trobada però no l'encert del rival posant el marcador (53-67). En els últims minuts de partit, el València Basket va desplegar el seu millor bàsquet vist fins al moment i endollant un parcial de 13-1 (66-71) deixava mostres de la qualitat que atresora i detalls del que una vegada estiga treballat l'equip pot arribar a ser. Amb la botzina final el +6 en el marcador li donava el triomf i el Trofeu Ciutat de València al Morabanc Andora (66-72).