La van tocar amb la punta dels dits

El València Basket no aconsegueix completar la remuntada i es queda a dos punts de la victòria davant el Joventut (86-84)

1617_CJB_VBC (22)

Antoine Diot va tenir la victòria en la punta dels seus dits. Després d'un partit igualat en la primera part, el Joventut va aconseguir fer-se amb el marcador en el tercer quart i el València Basket no va poder tancar positivament la remuntada protagonitzada en l'últim quart, encapçalada per Antoine Diot (14 punts) i Kravtsov (23 punts i 7 rebots), i va acabar caent per tan sols dos punts doncs el triple llançat per l'escorta francés en els últims segons no va voler entrar i canviar la sort del conjunt taronja.

Antoine Diot, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov van ser els encarregats de començar a moure la pilota en la pista del Divina Segurs Joventut. Els primers minuts van ser del costat taronja, ja que Diot i Sastre encertaven en els seus tirs però dos triples seguits de Bogdanovic van posar per primera vegada per davant a la Penya (14-11 min. 5). Diot, Kravtsov i Vives van ser els protagonistes en estos moments. Un amb els triples i un altre fent mal en la pintura i Vives anotant la safata van tornar a posar als de Pedro Martínez per davant (17-18). Però el quart estava molt igualat i Abalde li va donar de nou la volta al marcador que va acabar el quart empatat a 23 gràcies a l'encert de Vives i un triple de Rafa Martínez.

El segon quart va començar de cara als valencians, ja que un triple del capi i un mat de Slava posaven de nou per davant al conjunt taronja (25-28 min.13). No obstant això, l'entrada de nou en partit de Sàbat i Bogdanovic van tornar a ficar a la Penya en el partit. El partit va entrar en una dinàmica de teua-meua quant a cistelles i parcials i així es va arribar al descans, tot per decidir amb un empat a 44.

La segona part va començar amb els dos equips 'despistats' i eren els pivots de tots dos conjunts els que donaven espectacle. Kravtsov i Jordan eren els encarregats de sumar. Després d'un tir obert de Sastre que posava dos per damunt al València Basket (48-50) van ser Gielo i Sàbat els encarregats d'agafar l'avantatge per a la Penya que ja no va deixar que li xafaren en el marcador. El tercer quart, malgrat estar igualat, va caure del costat local amb un 67-60 en el marcador.

L'últim quart va ser un poc més del mateix. El pivot ucraïnés tirant del carro taronja i arribant a estar tan sols un a baix a mitjan quart. Cada cistella, cada acció dels de Pedro Martínez era contestada i amb encert per part dels locals pel que malgrat que s'hi acostaran en el marcador el València Basket no aconseguia superar de nou al seu rival. Un final d''infart' va servir perquè La Penya sumara una nova victòria. En els últims compassos del partit, Sastre no va aconseguir anotar un triple que haguera donat la volta al marcador però Sàbat sí que va aconseguir traure una falta en la penetració per a sumar dos punts que posava el marcador 84-80 a 51 segons per al final. Un intercanvi de cistelles entre Thomas i Vidal deixaven el marcador amb 4 de diferència. Kravtsov va anotar dos tirs lliures i Diot va robar el servei de banda que li donava al conjunt taronja l'última acció del partit faltant 1,9 per al final. Va ser llavors quan Antoine Diot es va jugar el triple i la pilota no va voler entrar per a deixar el marcador final en 86-84. El València Basket havia fregat la victòria amb la punta dels dits però esta vegada no va poder ser.