La cinquena davant el Bayern i retorn de Van Rossom (90-61)

El València Basket jugarà la final de la Appart City Cup davant l’As Mònaco

nantesbayern01 Arnaud Masson Photographie

Valencia Basket jugarà la final de la Appart City Cup després d'imposar-se al Bayern Munich en la primera semi (90-61) en un partit en el qual Sam Van Rossom va tornar a disposar d'alguns minuts després de la seua llarga lesió. El base internacional belga va saltar a la pista a la meitat del segon quart i va anotar 7 punts i va repartir 3 assistències en 10 minuts. L'equip taronja va començar a posar terra pel mig en el segon quart, li va donar un colp des de la defensa en el tercer i va aprofitar que el partit estava trencat per a ampliar el seu avantatge en l'últim. Will Thomas (13 punts i 6 rebots) i Antoine Diot (9 punts, 7 assistències i 16 de valoració) van ser els més destacats a nivell estadístic en un triomf molt coral. L'equip taronja es mesurarà demà diumenge a les 15:00 hores al guanyador del ASVEL- AS Mònaco en la final d'este torneig.

Pedro Martínez va començar el partit amb el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i John Bryant. Un triple de Fernando San Emeterio va replicar el 2+1 inicial de Redding. L’aler càntabre va assumir el protagonisme ofensiu en els primers compassos de l’encontre, i precisament un 2+1 després de rebot ofensiu de San Eme (8 punts en els primers quatre minuts), una safata de Diot i una cistella després de pilota furtada de Sastre van donar el primer avantatge a l'equip taronja (12-7 min.4). Booker va liderar la reacció teutona, posant als seus a un al pas per l'equador del primer acte. Encara que Oriola i Jankovic es van encarregar de mantindre per davant a l'equip taronja, cinc punts seguits de Djedovic li van donar la volta al marcador a un minut per al final del primer acte. Un triple de Jankovic deixava el lluminós del pavelló de Nantes en 22-20 al final dels primers deu minuts.

El conjunt alemany va tornar a equilibrar el encontre en l'inici del segon acte, però un triple del capità Rafa Martínez i un ganxo de Thomas van tornar a donar un poc d'avantatge al quadre taronja (27-22 min.13). Els problemes de faltes dels cincs van portar a Pedro Martínez a ajuntar en pista a la parella Thomas- Sikma i un triple de Jankovic elevava l'avantatge taronja fins als sis punts (32-26). Quan restaven 5 minuts i 42 segons per al descans, Sam Van Rossom va saltar a la pista per a jugar un partit amb Valencia Basket després d'haver-se perdut gran part de la passada temporada per lesió. Taylor va aparèixer en atac per a evitar que l'equip alemany es despenjara, però la defensa taronja la va frenar en dues accions seguides i Van Rossom es va reestrenar amb una complicada safata amb rectificat que va ser celebrada per tota la banqueta. Una pilota furtada pel belga va propiciar una esmaixada en transició de Thomas que va portar a Djordjevic a parar el partit amb 36-29 a tres minuts per al descans. Un triple de Rafa i una safata per elevació de Diot van trobar la resposta de cinc punts seguits de Redding, encara que els tirs lliures finals de San Emeterio i Rafa Martínez deixaven el marcador en 43-35 en arribar al descans.

Els homes de Pedro Martínez van eixir forts després del descans i van ampliar el seu avantatge fins als dotze punts només eixir del vestidor, una xifra en la qual es va estabilitzar l'avantatge gràcies a l'aportació ofensiva de Will Thomas. L'aparició en la direcció i en l'anotació de Guillem Vives va posar el 54-39 al pas pel minut 25, portant a Djordjevic a parar el partit. John Bryant i Will Thomas van disparar la renda taronja amb sengles cistelles després de rebot ofensiu (58-39) en un moment decisiu per a la sort del partit en el qual el Bayern s'estavellava una vegada i una altra contra la defensa taronja. Kleber va trencar amb un triple la sequera alemanya i va animar un poc als seus, que li unirien a eixe encert un 2+1 de Djedovic. Va anotar Bryant, un nou triple de Kleber ho baixava a +12, però el triple final de Diot ho deixava en 63-48 amb deu minuts per jugar.

John Bryant seguia trobant l’anella contra el seu exequip abans d'haver d'anar-se al banc en cometre la quarta falta personal. Sikma va agafar el seu testimoni ofensiu i dos tirs lliures de Diot van posar per primera vegada els 20 d'avantatge (69-49 min.33). Sikma va trobar l'encert en un moment en el qual Sam Van Rossom va fer el seu segon ingrés en pista en el partit per a seguir augmentant l'avantatge davant un Bayern que seguia amb dificultats per a trobar l’anella. Un triple de Van Rossom posaria el 76-50 a cinc minuts per al final. Un destacat Booker intentava desembossar als seus però quatre punts seguits de Sastre i una safata d'Oriola feien encara més gran la ferida (81-52). Sato des de la línia de tres va posar un momentani +30 en uns minuts finals que van servir perquè el base belga poguera augmentar el seu contacte amb la competició fins que els quaranta minuts van acabar amb un marcador de 90-61. Valencia Basket jugarà el segon partit del seu gira francesa amb la final d'esta Appart City Cup, que li mesurarà al guanyador del ASVEL-AS Mònaco demà diumenge a les 15:00 hores.