Es va escapar en l'últim sospir (73-68)

El València Basket regala la victòria al Montakit Fuenlabrada en la línia de tirs lliure

1617_FUE-VBC (1)

El València Basket cull la primera derrota fora de la Fonteta (73-68) davant el Montakit Fuenlabrada en un partit ple de despropòsits. Regular en el primer quart, desastrós en el segon, millorant en el tercer i un cúmul d'errors en l'últim van fer que el conjunt local s'adjudicara la victòria més per errades del rival que per mèrits propis. A més de la derrota, la mala notícia del cap de setmana és la baixa de Bojan Dubljevic qui en el segon quart es va lesionar el turmell dret i va haver d'abandonar l'encontre. Malgrat tot, cal destacar l'actuació de Luke Sikma, amb 20 de valoració amb tan sols dos tirs a cistella, la de Guillem Vives, amb 13 punts, i el rècord de Sant Emeterio qui ja ha superat els 12.000 minuts en la Lliga Endesa.

El primer quart va ser igualat, fins i tot el València Basket va dominar en el marcador després dels primers punts de Dubljevic i de Sastre que aconseguien contrarestar les cistelles inicials de Paunic. Després, un triple de Dubljevic i cinc punts seguits de Vives van donar el primer avantatge (8-12 min.5). No obstant això, Diagné i Rupnik van retallar distància i Popovic va posar al 'Fuenla' un a dalt en el marcador diferencia amb la qual es va acabar el primer quart després d'un intercanvi de cistelles per part de tots dos equips (21-20).

El segon quart va ser per a oblidar. El València Basket no aconseguia encistellar i les contínues pèrdues de baló originaven oportunitats perquè el Fuenlabrada aconseguira marcar la distància en el marcador. Els locals, de la mà de Smits, Paunic i Llorca castigaven les pèrdues visitants i allargaven el parcial favorable de 19-2 posant-los onze punts per damunt abans que apareguera Sastre per a posar un poc d'ordre. A partir d'ací, els de Pedro Martínez es van centrar un poc, van millorar en defensa i de la mà de Fernando San Emeterio, que forçava personals que li portaven a la línia, i Dubljevic qui aconseguia anotar per dues vegades en la pintura retallaven distància per a posar-se quatre a baix (33-29) mancant dos minuts per al descans al qual es va arribar finalment amb un marcador de 37-33.

L'escassa diferència en el marcador no reflectia el desastrós segon quart realitzat. El descans va servir perquè el conjunt taronja isquera més seriós i motivat a la pista doncs va ser en este tercer quart quan es va produir la remuntada que finalment mai es va arribar a culminar en part pels errors propis. A pesar que el Fuenlabrada seguia dominant en el marcador i la diferència anava en augment, Sikma i Sastre deixaven faltant cinc minuts per a acabar el tercer acte la diferència en tan sols quatre punts (46-42). Un dels moments clau del partit va ser quan mancant un minut per a acabar este tercer quart, Sato va empatar a 49 i primerament un triple de Rafa Martínez i un tap de Sikma sobre Xavi Rei després culminaven la remuntada en acabar el quart (51-52).

Encara després d'haver-hi assolit el més difícil, la remuntada malgrat l'escàs encert i de les contínues errades, els de Pedro Martínez no van ser capaços de rematar la faena. Els primers minuts d'este últim acte servien per a anar canviant d'amo el marcador doncs Smits posava del Fuenlabrada per davant i Kravtsov amb un ganxo i Vives amb un triple posaven el 57-60 en el lluminós abans que Llorca i Smits retornaren l'avantatge als locals. A pesar que en els últims minuts el València Basket aconseguia el seu millor moment en defensa, la precipitació en l'atac i el fet que no aconseguiren encistellar des de la línia de tirs lliures va fer que el partit s'anara decantant del costat local. Els minuts passaven i a pesar que el conjunt taronja va tenir en les seues mans la victòria no va ser capaç de rematar cosa que van aprofitar els locals per a sentenciar el partit amb un triple de l'extaronja Popovic el qual va ser contestat per un altre de Sastre que deixava el lluminós en el 73-68 final.