El València Basket no va fallar a la seua #CalderaTaronja (83-68)

Amb l'excel·lent direcció de Sam Van Rossom i l'encert de Sant Emeterio i Sastre, el conjunt taronja va doblegar al Hapoel

_ap_0130
_ap_0130

El València Basket va afrontar un complicat encontre en el qual fins a l'últim quart no va ser capaç de traure al Hapoel Bank Yahav Jerusalem del partit. Els de Amar'e Stoudemire van eixir amb les idees més clares i més predisposició a sumar punts que els locals però els de Pedro Martínez van saber reaccionar a temps i després d'aconseguir remuntar els punts inicials van controlar en tot moment el partit. El conjunt taronja va fluixejar en el segon quart i la renda es va reduir a un només punt al descans (36-35) però l'inici del segon temps, i sobretot, els últims minuts de partit van ser els que van aconseguir trencar l'encontre. A pesar que tots van sumar, l'excel·lent adreça de Sam Van Rossom i l'encert de Sant Emeterio en l'últim quart que va acabar amb 21 punts i +26 de valoració i els 11 punts de Dubljevic i Sastre van posar l'1-0 en l'eliminatòria.

El conjunt taronja va haver d'esforçar-se i molt per a superar la intensitat amb la qual el Hapoel va eixir a la #CalderaTaronja. Amb la baixa de Vives, Diot i Slava, la resta havia d'aportar i molt per a superar a un rival que havia eixit millor i que, comandat de la mà de Kinsey, Jerrells i els punts fàcilment anotats per Amar'e Stoudemire, dominava l'encontre. I no van fallar, quan el Hapoel més estava estrenyent i semblava que anava a aconseguir obrir la bretxa va aparéixer Rafa Martínez amb un triple que quasi igualava la contesa 11-12 (min. 7) obrint un parcial de 7-0 amb el qual el València Basket es posava per davant en el marcador que es tancava amb un 20-19 gràcies a un triple de Sato.

L'inici del segon quart va ser una altra vegada per al Hapoel que aconseguien posar-se de nou per davant en el marcador amb el 22-29. Va ser llavors quan Van Rossom va tornar a ficar a l'equip en partit. Amb fèrries defenses, els visitants no aconseguien trobar l'anella taronja pel que l'avantatge s'anava reduint a poc a poc. Amb un València Basket de nou endollat, un parcial de 9-0 els posava de nou a dalt en el marcador i a pesar que Jerrells va intentar revertir la inèrcia, el 2+1 de Sant Emeterio a escassos segons per al descans deixava el marcador en un 36-35, tot un món per decidir.

Després del descans el conjunt de Pedro Martínez va eixir amb més fam que a l'inici del partit. Amb el marcador 36-35, el conjunt taronja va tornar a començar i sota l'excel·lent direcció de Sam Van Rossom tot començava a fluir. La defensa es va convertir en la millor arma doncs, malgrat el dany generat pel rebot ofensiu de Stoudemire, el Hapoel no era capaç d'anotar amb la facilitat del primer temps. El València Basket, encoratjat per la seua afició, va ser obrint-se camí en el marcador arribant a estar deu a dalt (47-37) faltant sis minuts per a acabar el quart. Encara restava molt i els locals perdien a Sato que després d'un colp en el nas esta li va començar a sagnar i va haver de rebre assistència mèdica. No obstant això, quan els israelites començaven a retallar distàncies va aparéixer Will Thomas que amb els seus 6 punts va tornar a ficar distància en el marcador acabant el quart amb un 55-48 en el lluminós.

Set punts en bàsquet no són gens quan queden 10 minuts per jugar davant un rival com el Hapoel. Els de Amar'e Stoudemire van ser retallant distàncies en els primers minuts d'este últim quart fins a posar-se a tan sols dos punts amb el triple de Kinsey (58-56, min. 33). Però tot seguit va aparéixer Bojan Dubljevic per a obrir un parcial de 6-0 que tornava a ficar al conjunt taronja en partit faltant cinc minuts (64-56). Tocava patir i la #Caldera Taronja no va fallar. A crit de defensa-defensa i València-València els jugadors van ser obrint a poc a poc la llanda del Hapoel, a pesar que gràcies a Kinsey Jerrells els locals no aconseguien trencar el partit però faltant poc més de tres minuts va aparéixer Joan Sastre per a robar la pilota i córrer a picar l'anella rival i trencar el partit. Tocava aguantar i es va aconseguir de sobres gràcies als triples de Sant Emeterio que posava el 83-68 en el marcador i a qui la Fonteta proclamava com a MVP. Al final ni l'equip ni la #CalderaTaronja van fallar posant l'1-0 a favor en l'eliminatòria i una miqueta més a prop la gran final d'Eurocup.