El València Basket deixa escapar la segona plaça davant el UCAM Murcia (67-70)

La falta de intensidad y de acierto no permiten rematar la remontada taronja y en los playoff se enfrentarán al FC Barcelona Lassa

1617_vbc-ucm-2

El València Basket acaba la Lliga regular en la tercera posició i es jugarà els playoff davant el FC Barcelona Lassa. El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb l'objectiu clar d'aconseguir una victòria que els mantinguera en la segona posició de la classificació. No obstant això, l'objectiu no es va correspondre amb la imatge inicial d'equip. Els de Pedro Martínez van iniciar l'encontre sense idees i sense intensitat en defensa, cosa que UCAM Murcia prompte va aprofitar per a obrir una bretxa en el marcador. El domini murcià es va mantenir fins que en els últims compassos del segon quart va haver-hi una tímida reacció taronja. Després del descans, el València Basket va saltar amb ganes, intensitat i encert posant-se a l'altura del seu rival. Els de Fotis Katsikaris no van perdre mai de vista la renda taronja i en els últims compassos del partit van aprofitar per a trencar l'empat, tornar a dominar i atordir als locals prou per a deixar el marcador en el 67-70 final.

1617_vbc-ucm-7Els de Pedro Martínez van saltar a la pista de la Fonteta sense les idees molt clares i açò li va passar factura en els primers deu minuts. El UCAM Murcia, més seriós en defensa i atac que el conjunt taronja, va dominar els primers compassos del partit de la mà de Vitor Benite i prompte van obrir bretxa en el marcador, aconseguint una renda de 12 punts (10-22). Els valencians eren incapaços de trencar la intensitat murciana i unit a l'escàs encert va deixar el marcador 9 a baix en finalitzar el primer quart (13-22).

El segon quart va mantenir la línia dels primers deu minuts, encara que si va haver-hi alguna tímida reacció per part del conjunt taronja de la mà d'Oriola i Van Rossom. Van ser els últims cinc minuts d'este període quan els de Pedro Martínez van retallar certa distància en el marcador (24-32, min. 18) sobretot basat en la millora de la defensa taronja que va deixar al UCAM Murcia sense anotar en els últims minuts del quart. La distància es va retallar al màxim des que començara el encontre a tan sols 7 punts per sota (27-34). Quasi tot per decidir, encara es podia somiar amb la remuntada.

1617_vbc-ucm-13El descans els va asseure bé als xics de Pedro Martínez, saber que de seguir així acabaven la Lliga en tercera posició i li'l jugaven tot davant el Barcelona en els playoff, va fer que en els primers cinc minuts de joc la intensitat en defensa i les bones accions en atac posaren el marcador en taules per a tornar a començar. Va ser l'encert de Sikma el que va començar a sumar punts, Dubljevic va culminar la remuntada en posar el 41-41 en el marcador (min, 25) i un triple de Sant Emeterio en la següent jugada van posar per davant al conjunt taronja per primera vegada en la trobada des del 2-0 de l'inici. No obstant això, el UCAM Murcia no es va deixar acovardir i no va consentir que el treball realitzat fins al moment quedara en res i va aguantar l'estirada. Mancant deu minuts per jugar el marcador quedava 53-49. Tot podia passar.

L'últim quart va ser d'allò més igualat tant en intensitat defensiva com en encert ofensiu. Tots dos equips tenien ganes de decantar la balança. El València Basket sabia el que tenia en joc i no volia deixar passar l'oportunitat de rematar la faena. No obstant això, el Múrcia li va col·locar un parcial de 0-9 (57-61, minut 35) que va descol·locar al conjunt taronja. Després del temps mort de Pedro Martínez el partit es va parar en anotació, la defensa de tots dos equips i els errors es van convertir en els protagonistes. Faltant dos minuts, el encontre tornava a estar empatat a 61 però el conjunt murcià era el que va pegar l'última espenta al marcador fent-se amb els punts, després de diversos errors dels locals, i deixant el partit en el 67-70 final. La temporada regular va acabar, al final el València Basket remata la temporada tercer i es jugarà els playoff davant el Barcelona Lassa.