El Llevant no va poder obrar la seua màgia (1-1)

El joc lent impost pel Getafe en la primera part va llastrar al Llevant en el seu despertar del segon temps

levante-getafe14

[match id=519template=futbol]

El Ciutat de València va recolzar i va acompanyar al seu equip en difícil partit al qual no li va trobar la màgia fins als últims compassos. El Llevant va començar bé el partit però amb la passada dels minuts, el Getafe va aconseguir alentir el ritme i aconseguir el control del partit a força de faltes i pèrdues de temps. La primera part de contesa el conjunt de Bordalás va aconseguir dormir tant al seu rival com a tot l'estadi. El conjunt granota va perdre les idees i amb un poc de desesperació i nervis s'arribava al descans. Quedaven 45 minuts, tal qual havia passat l'encontre qui aprofitara els errors del rival tenia moltes paperetes per a aconseguir el triomf. Complits els 58 minuts del partit Fajr aprofita una errada de Raúl per a fer pujar el 0-1 en el marcador. El Llevant, recuperava l'orgull i en el 61 Morales empatava la contesa i feia despertar al seu equip. Amb la segona part per davant, el conjunt granota va pujar les marxes d'un partit que els de Bordalás sempre van intentar parar. El col·legiat va entrar en el joc de l'equip madrileny i el final de l'encontre va ser un cúmul de despropòsits. A la rematada l'empat a 1 es va quedar en el marcador.

levante-getafe13El Llevant va eixir a la gespa amb ganes de dominar a un contrari que no tenia pensat posar les coses fàcils als de Muñiz. Amb els primers minuts de partit complits el conjunt granota va ser conscient que havien de posar ells l'electricitat, la velocitat i el ritme del partit doncs els de Bordalás anaven a alentir el partit a la màxima a l'espera d'un error local per a posar-se per davant en el marcador. El Llevant va tenir les primeres ocasions del partit en les botes de Morales però no va aconseguir arribar amb claredat, en el minut 18 Nano arribava amb velocitat a la porteria de Guaita però la defensa va aconseguir buidar una de les ocasions més clares. A partir d'ací, el Llevant es va ser acoblant a la velocitat marcada pel Getafe, qui a força de pèrdues de temps i mancades, aconseguia imposar un ritme lent en l'encontre.

levante-getafe16El conjunt de Muñiz no aconseguia la connexió entre els seus jugadors, els errors i pèrdues es convertien en la tònica del partit doncs els nervis s'anaven ensenyorint dels jugadors granotes. Cap dels homes de Ciutat aconseguia desequilibrar ni imposar la seua llei. Passada la mitja hora, els de -Bordalás van començar a tenir clares oportunitats de marcar el primer gol del partit. En el minut 33 Molina controlava una passada dins de l'àrea però el tret era interceptat per la defensa i acabava en córner. El Ciutat de València emmudia en el 38 quan Ndiaye marcava el primer tant que finalment no pujava al marcador per fora de joc. Els de Bordalás seguien imposant el ritme del partit i el Llevant no trobava ni els buits ni les idees per a arribar amb claredat i perill a porteria de Guaita. L'última jugada abans del descans va ser la intervenció de Raúl per a interceptar el tret de Molina. Amb el 0-0 tots dos equips s'anaven als vestuaris. Molt a reflexionar i que canviar en la segona part per a aconseguir recuperar el control del partit i tenir una oportunitat de sumar els tres punts.

levante-getafe27La segona part començava amb un Llevant conscient que el que aconseguira i primer tant tenia totes les possibilitats de ficar-s'ho a la butxaca. Els primers deu minuts van ser de domini granota però en el 53 el partit feia un volt de rosca amb la lesió de Nano (qui era retirat en llitera després de lesionar-se en l'àrea del Getafe), un nou partit en el qual Muñiz es veia obligat a realitzar canvis per alguna lesió. Va entrar Alegria a la gespa del Ciutat de València i el conjunt granota començava a despertar. Era el 58 quan disparava Fajr després d'empalmar una pilota buidada per Raúl. El tret des de fora de l'àrea es va colar pel pal esquerre.

Encara hi havia temps perquè el Llevant despertara. Amb el 0-1 i trenta minuts tot podia passar. Arribava el 61 quan el Llevant obrava de nou la màgia per a empatar la contesa a 1 gràcies a Morales que espentava al fons de porteria de Guaita el centre de Lluna després d'una passada de Bardhi. levante-getafe31El Llevant es venia a dalt, igual que la seua afició, i li posava alegria al partit que hi havia estat adormit quasi des dels seus inicis. El Getafe volia tornar a alentir el partit i a cada toc que podia els seus jugadors acaben en el sòl.

El futbol va tornar al Ciutat de València en els últims vint minuts de l'encontre. Amb els dos equips nerviosos, els granotes lluitaven per fer-se amb els tres punts mentre al fet que els de Bordalás els valia l'empat. En el minut 75 Alegria llançava de nou a porta però s'anava desviat per la dreta del porter. El Getafe intentava baixar-li tornades a un partit que s'havia posat de cara al conjunt granota. Faltant deu minuts els de Muñiz aconseguien assetjar la porteria de Guaita mentre que el Getafe aconseguia traure algun atac però que acabava en res. El partit va arribar a la seua fi amb un conformista Getafe que es va obstinar com que no jugar i aprofitar els errors granotes, mentre que els de Muñiz en els últims compassos, sobretot després de l'empat, van trobar el ritme de trobada semblant-se de nou al Llevant de la passada campanya. A la rematada, un punt que, almenys, no allunya als granotes dels seus rivals directes.

Fitxa tècnica:

1 Llevant UD: Raúl, Róber Pier, Chema, Bardhi, J. Lerma, Morales, Ivi, Postigo, Nano (Alegría, min. 53), Pedro López (Bardhi, min. 46), A. Luna i J. Campaña (Doukouré, min. 86).

1 Getafe CF: Guaita, Djene (Bruno, min. 96), Antunes, B. Bergara, Portillo, Juan Cala, M. Arambarri (Mora, min. 75), Molina, Fajr, Damián i Amath (Carlos Calderón, min. 87).

Gols: 0-1 Fajr (min. 58) i 1-1 Morales (min. 61)

Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoetxea, comité basc. Va amonestar al jugador del Getafe Arambarri (min. 5), Cala (min. 14), Portillo (min. 90) i al de l'Alce J. Lerma (min. 42).

Incidències: Partit corresponent a la 9a jornada de LaLliga disputat en el Ciutat de València davant 18.064 espectadors.