Diot li atorga al València Basket el duel davant el Baskonia (99-91)

Sòlids en defensa i amb el Diot inspirat el conjunt taronja es va reposar de totes les errades comeses

1617_VBC-BKN (18)

Nit per al record en la Fonteta. El d'ahir era un duel de titans i el València Basket li'l va adjudicar de la mà de Antoine Diot. El partit va ser complicat doncs en alguns trams el Baskonia va creure en les seues possibilitats i es va aferrar al partit però va anar llavors quan el conjunt taronja va tornar a controlar i marcar els temps del partit. Els de Pedro Martínez van saber refer-se de les fallades tant en atac com en defensa que anaven cometent així com de les tres tècniques que van veure al llarg de la trobada. El d'ahir és un partit per al record en el qual Antoine Diot es va convertir en el màxim anotador amb 28 punts (26 de valoració), a més de completar la seua actuació amb 6 assistències i 2 rebots. Joan Sastre i Pierre Oriola van ser també dos homes destacats doncs van tirar en diverses ocasions de l'equip tornant-ho a ficar en el partit.

Freds, així van eixir els dos conjunts a la Fonteta. Els primers cinc minuts van servir per a mesurar els nervis, intensitat i ganes si es fes amb el marcador. Del Baskonia va ser la primera cistella però Diot va posar el 2-2 en el marcador i durant el primer quart va mantenir el domine. Un domini marcat per la igualtat de forces entre els dos conjunts que a poc a poc va ser caent del costat del València Basket doncs a força de bones defenses amb algun que un altre brillant tap, els errors d'ells i una mica d'encert taronja amb triples i mats inclosos es va arribar un a dalt al final del primer quart (17-16).

Els següents deu minuts van servir per a comprovar que el Baskonia realment venia cansat del seu partit davant el Fernerbahçe doncs van estar lents, cometent errors tant en atac com en defensa que a poc a poc van provocar que el València Basket se n'anara en el marcador aconseguint la renda més gran, més 13, en el minut 7 del segon quart. Els àrbitres es van convertir en els protagonistes dels últims minuts doncs van unflar al València Basket de personals, arribant al bonus, que propiciava que el Baskonia a poc a poc fóra sumant. Sobretot amb la tècnica xiulada a Pedro Martínez després de diverses protestes mancant 29 segons per a arribar al descans. Açò va permetre al Baskonia rebaixar la barrera psicològica dels 10 punts que Diot es va encarregar de tornar a passar-la amb un triple sobre la botzina deixant el marcador en un 41-32 mancant dos actes.

Després del descans el Baskonia va eixir despert. De la mà de Larkin el conjunt de Situat Alonso anava sumant punts i rebaixant distància en el marcador al punt d'empatar-ho a 73 tan sols dos minuts després d'haver començat el quart. El duel de titans realment va ser entre Larkin i Diot doncs van protagonitzar durant tot l'encontre un contra un molt igualat. Larkin va acabar el partit amb 26 punts i Diot ho va fer amb 28. En el moment en el qual Baskonia més s'acostava en el marcador 44-42 amb la cistella de Bargnani, va aparéixer Sastre per a anar traient mancades personals als seus rivals i anotar punt a punt amb el que el conjunt local va tornar a agafar aire (49-43 min.25). A partir d'ací, els àrbitres van agafar part del protagonisme doncs el partit es veia parat contínuament per faltes bastant discutides per la Fonteta. Oriola no va voler perdre's la festa i també va aparéixer quan el seu equip més ho necessitava. Va traure l'arpa i l'encert deixant boniques jugades com la safata a anella passada que deixava el marcador en 68-58 mancant els últims deu minuts.

El València Basket està pletòric en l'últim quart i malgrat les faltes, Rafa Martínez va protagonitzar una tècnica que va acabar amb el Baskonia sumant sis punts i quedant-se tan sols tres a baix en el marcador que va arribar a igualar després d'un triple de Larkin (73-73). El capi va contestar amb un triple i Diot va trobar a Kravtsov sota l'anell per a posar el 78-73. A poc a poc jugades com el triple de Rafa Martínez sobre la botzina, una bona defensa que va deixar al Baskonia sense anotar, la cistella de Sastre i Diot pujaven la renda a +10 amb el que el conjunt taronja va començar a demostrar el còmode que estava en pista ballant al son que Antoine Diot marcava al seu antull. En la recta final, el partit és parar molt per les faltes que tots dos equips cometien però els de Pedro Martínez seguien sumant i deixant mostres de la seua qualitat com la cistella sobre la botzina de Pierre Oriola que va posar el 99-91 final per al delit de l'afició.