A pel 0-2 en les semifinals

El València Basket cerca de nou en el Buesa Arena un triomf que li acoste més a la final de la Liga Endesa

1617_bas_val-22

Valencia Basket afronta el segon partit de la seua eliminatòria de semifinals de la Liga Endesa visitant de nou al Baskonia (dijous 1, 20:30h, Fernando Buesa Arena, #0) després de conquerir la pista alabesa en el primer partit de la sèrie per un ajustat 82-83. Després de reescriure la seua pròpia història en el Playoff aconseguint el seu primer triomf a Vitòria en post temporada, l'equip taronja té ara per davant el complicat repte d'intentar tornar a tindre opcions de lluitar pel triomf en el segon partit i de posar un 0-2 en el seu caseller abans que la sèrie es mude a la Fonteta a partir del dissabte 3 de juny. L'entrenador Pedro Martínez compta amb una rotació de dotze homes disponibles amb la tornada al grup del pivot nord-americà Mike Tobey, encara que manté l'absència del base belga Sam Van Rossom.

Baskonia tractarà de fer valdre el factor pista en este segon partit de les semifinals i tornar a equilibrar l'eliminatòria després de deixar escapar una renda de set punts en els últims minuts i acabar cedint en el primer encontre de la sèrie. Per a defensar el seu fortí, compten amb un Shane Larkin que malgrat que els seus problemes físics es va acostar a la seua millor versió en l'encontre del dimarts, amb l'eclosió de Ricky Ledo, a més de la regularitat de Hanga i l'encert en el tir exterior de Kim Tillie. Els precedents diuen que el quadre alabés sempre aconsegueix sumar a casa en les seues sèries de Playoff davant Valencia Basket (de fet havien guanyat tots els enfrontaments a Vitòria anteriors al del dimarts) i no es queda sense sumar a casa en una eliminatòria de post-temporada des que el FC Barcelona Lassa li eliminara en quarts de final en 2014.

Pedro Martínez: "L'eliminatòria continua molt difícil per als dos"

L'entrenador de Valencia Basket Pedro Martínez, va assenyalar després de la victòria en el primer partit que el seu equip "ha de mantenir els peus en terra perquè Baskonia ha demostrat que és un gran equip i l'eliminatòria continua molt difícil per als dos. Hem de tindre estabilitat, intentar fer les coses bé en el segon partit i a millorar, perquè encara que vàrem guanyar el primer partit Baskonia durant molts minuts ha sigut superior a nosaltres en intensitat. Hem de millorar en açò o ens guanyaran el segon partit. No podem caure a valorar només l'últim resultat, hi ha moltíssima igualtat, s'ha vist en la Liga Endesa en la classificació".