Burjassot aprova el seu agermanament amb la ciutat de Lanuvio

Burjassot aprova el seu agermanament amb la ciutat de Lanuvio

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat la proposta d’agermanament, realitzada des de la Regidoria de Turisme, entre la ciutat italiana de Lanuvio, Burjassot i Godella. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els grups, PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot.

Els tres municipis van ser claus en la vida del tenor Giacomo Lauri-Volpi: naixia l’any 1892 en Lanuvio, amb els anys es va establir a Burjassot, on va morir, al costat de la seua dona, la soprano María Ros i està enterrat al seu costat en el panteó familiar del cementeri de Godella.

Amb l’aprovació de la proposta, “els tres municipis es comprometen a treballar en la construcció d’una societat democràtica, solidària i pacífica, a contribuir al benestar dels nostres habitants i a l’establiment de vincles fraternals, mitjançant intercanvis regulars de persones i de grups, representatius de tots els àmbits de la vida escolar, cultural, econòmica, social i esportiva“. El text també arreplega que “els municipis de Burjassot, Godella i Lanuvio decidim dotar-nos dels mitjans materials i humans necessaris per a aconseguir aquests objectius, mitjançant activitats i en les condicions que es detallen“.

“Els intercanvis entre aquestes ciutats, es faran procurant implicar a tot l’espectre associatiu dels respectius municipis: escolar, cultural, esportiu, lúdic, turístic, econòmic, polític, social, etc, preocupant-se per informar i compartir aquestes experiències en un clima de convivència i de respecte mutu. Entre aquestes activitats es proposen, com a exemple, l’intercanvi d’informacions, llibres, revistes, música, etc, l’organització de conferències sobre temes d’interès mutu, especialment aquells que fan referència a la figura del tenor Giacomo Lauri Volpi i exposicions i trobades de caràcter cultural i artístic“, entre unes altres.

Amb tot açò, ” els ajuntaments de Burjassot, Godella i Lanuvio, es comprometen a col·laborar en el desenvolupament de les accions que se’ls propose i que s’ajusten a aquests objectius, sempre dins del límit de les seues competències i la seua disponibilitat econòmica“.

En el mes de novembre de l’any passat, una delegació d’autoritats municipals de Lanuvio visitaven Burjassot, i també la veïna Godella, a fi de seguir estrenyent els vincles d’aquestes tres ciutats que tenen, com a nexe d’unió, tal com s’ha assenyalat, a dos tenors de rellevància per a la història de la música com el van ser Lauri Volpi i la seua dona, l’alacantina Maria Ros.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =