Briones anuncia que des de huí es poden sol·licitar les ajudes per a promoure la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió social

25/06/2016 -

La directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha anunciat en la I Trobada Estatal de Participació EAPN que, des de hui, es poden sol·licitar les ajudes per a promoure la integració sociolaboral de les persones en situació de risc d’exclusió social.

Així, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publica les ajudes del Servef per a promoure la integració sociolaboral de les persones en situació de risc destinades, tant a empreses d’inserció laboral, com a empreses ordinàries. L’import global de les ajudes és de 450.000 euros.

Rocío Briones ha explicat que l’objectiu que persegueix el Servef amb aquesta subvenció és “promoure i facilitar la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, dins de les Empreses d’Inserció, com a pas previ a la seua inserció definitiva en l’empresa ordinària”.

Segons Briones, “aquestes ajudes s’emmarquen en les accions que estem duent a terme des del Servef al llarg d’enguany per a afavorir la generació d’ocupació estable i de qualitat, especialment en les persones que presenten especials dificultats per a l’accés”.

Amb aquestes ajudes, se subvencionarà el 50% del salari mínim interprofessional dels treballadors en situació o risc d’exclusió social que estiguen contractats en les empreses d’inserció laboralqualificades pel Servef.

Així mateix, es podrà subvencionar a cada empresa d’inserció laboral fins a 21.000 euros perquè puguen contractar monitors per a atendre als treballadors en risc d’exclusió. Amb aquestes ajudes, es podran realitzar estudis viabilitat, organització, auditories i informes econòmics; ideformació.

D’altra banda, a les empreses ordinàries que contracten a treballadors que provinguen d’una empresa d’inserció se’ls concediran ajudes per a la contractació indefinida o temporal (sempre que siga mínim de sis mesos) de fins al 55% del salari mínim interprofessional.

Les empreses d’inserció són entitats mercantils, participades per entitats sense ànim de lucre en un 51%, com a mínim, de la seua capital social, sempre que tinguen, entre les seues finalitats primordials, la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, i mantinguen, en còmput anual, des de la seua qualificació, un percentatge de treballadors en procés d’inserció, d’almenys el 30% durant els tres primeres anys, i d’almenys el 50% del total de la plantilla a partir del quart any.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra