PACMA: 'La Generalitat cedeix davant els taurins'

’Quan pensàvem que el PP era el pitjor que podia passar-li als animals a la Comunitat Valenciana, el ‘Govern del canvi’ l’ha superat'

Guardar

Un bou va envestir una dona de 74 anys en el festeig taurí 'bous al carrer'
Un bou va envestir una dona de 74 anys en el festeig taurí 'bous al carrer'

  • Els bous cauen un 12% al País Valencià
  • La Plaça de Bous de València, un espai de referència per a l'oferta d'oci de la ciutat

Després de la polèmica que es va deslligar amb la introducció d'un segon mèdic en la celebració dels bous al carrer que, finalment, es va aprovar en Les Corts Valencianes, encara que la seua aplicació no es durà a terme fins a dins de dos anys, la Generalitat Valenciana torna a remoure les aigües amb l'exposició pública del decret que es pretén aprovar, amb la intenció de regular les classes pràctiques en les escoles taurines, així com altres espectacles i esdeveniments taurins i que ha indignat al Partit Animalista PACMA fins al punt d'acusar a la Generalitat de 'cedir davant els taurins i preparar un reglament de bous al carrer a la seua mesura'.

Des de PACMA consideren que aquest nou decret 'suposa una nova reculada en la protecció dels animals a la Comunitat Valenciana, i és fruit de la pressió del sector taurí. Lluny de progressar, aquest Govern ha suposat una involució en els drets dels animals, i una prova és aquest decret que, ara, pretén aprovar, i que reflecteix com des del sector taurí es manipula als qui ens governen'.

Alguns dels punts més destacats que arreplega la normativa autonòmica són la prohibició de matar als bous que participen en aquestes classes pràctiques de les escoles taurines, així com la prohibició d'anunciar aquestes classes com a espectacles taurins en els quals es cobre entrada. Una normativa molt més restrictiva que l'estatal, però que des de PACMA consideren insuficient.

En aquest sentit, aquells aspectes en els quals el Partit Animalista ha presentat al·legacions fan referència a la possibilitat de poder realitzar activitats pràctiques d'alumnes en qualsevol recinte condicionat, deixant en mans de la persona responsable la determinació de si l'arena té el diàmetre suficient; l'autorització de celebrar festejos taurins tradicionals d'altres comunitats autònomes o d'altres països, encara que no siguen modalitats autòctones; o la legalització del famós 'Grand Prix', en el qual l'edat mínima per a participar serà de 16 anys, i becerrades populars, en les quals els animals de menys de dos anys també poden ser utilitzats.

Uns punts que PACMA vol modificar, i que han fet que Raquel Aguilar, coordinadora del Partit Animalista a València, critique durament a l'actual equip de Govern valencià. 'Quan pensàvem que el PP era el pitjor que podia passar-li als animals a la Comunitat Valenciana, el 'Govern del canvi' l'ha superat. És vergonyós que un govern que s'autodenomina progressista puga ser tan retrògrad en la manera en què tracta als animals. No obstant això, van a trobar la nostra oposició i la de totes les persones que treballen perquè als animals se'ls reconega la dignitat que mereixen'.

Unes dures crítiques que fan que PACMA recorde que 'el Comité dels Drets del Xiquet de l'ONU ha tornat a instar al Govern d'Espanya a prohibir l'assistència i participació de menors de 18 anys en festejos taurins per considerar la tauromàquia una activitat violenta a la qual s'exposa als menors'. Així i tot, tot apunta al fet que aquesta regulació, que és molt més dura que la normativa estatal, puga aconseguir llum verda.

Destacats