BichosAvis, la nova app per a millorar la gestió de plagues

Guardar

girau_plagas
girau_plagas

BichosAvis és la nova aplicació informàtica que l’Ajuntament de València ha posat en marxa perquè la ciutadania alerte de l’existència de possibles plagues a la ciutat i els servicis municipals hi actuen de forma eficaç. Esta mesura completa un pla integral que la Regidoria de Sanitat desenvolupa per a abordar “amb solidesa” el control d’insectes i rosegadors, que es reforça amb nous tractaments i amb la introducció de noves tecnologies que afavorixen la localització i la reducció del temps de resposta.

En presentar esta nova App, la regidora de Sanitat, Maite Girau, ha aclarit que a més l’Ajuntament, com a novetat, en breu podrà utilitzar, com a gestor, les dades que recull Mosquito Alert, un altra plataforma en la qual qualsevol persona pot notificar la trobada d’un mosquit tigre a la via pública per tal de facilitar el seguiment de l’expansió de esta plaga.

“En el control de plagues és fonamental la relació amb la ciutadania, que ens permet atendre queixes i avisar-ne per a actuar amb la major celeritat”, ha assegurat la regidora en reiterar que, a més dels canals d’avís ja coneguts, com són el 010 o l’adreça electrònica corporativa , ara introduïm les noves tecnologies per a avançar a l’hora de fer la gestió més eficaç”.

Maite Girau s’ha fet ressò de l’esmentat pla integral per a abordar el control de plagues, que es du a terme amb accions directes i indirectes. Dins d’estes es troben les de carácter preventiu i les formatives, que inclouen fullets informatius, dels quals s’han editat més de 50.000, i uns 240 cartells amb consells perquè els veïns i veïnes sàpien com actuar en els espais privats.

Pel que fa al mosquit tigre, la regidora ha destacat que, tal com es reflectix al tríptic publicat per l'Ajuntament, este insecte cria en zones enjardinades, i per això , a l’àmbit privat, cal vigilar qualsevol recipient xicotet que puga acumular aigua”. Entre les recomanacions figuren la protecció de pous i aljubs amb mosquiteres i el manteniment dels nivells de clor adequats en piscines, basses i estanys, a més de l'eliminació de qualsevol quantitat d'aigua estancada acumulada en poals, bidons, plats de testos o fonts, entre altres recipients.

La regidora de Sanitat ha explicat que l'Ajuntament controla durant tot l'any els possibles focus de cria del mosquit tigre i intensifica la neteja d'embornals, fonts públiques i solars municipals per a augmentar així l'eficàcia dels tractaments repel·lents. Maite Girau ha destacat, a més, les accions de coordinació entre els diferents servicis municipals i ha insistit en la importància d’informar la ciutadania “perquè la informació és un element crucial per a lluitar contra la plaga”.

Destacats