caixa popular

Beniferri acull la celebració del Dia de l'Horta

Beniferri acull la celebració del Dia de l'Horta
11/05/2017 -

El Consell Agrari Municipal celebrarà diumenge que ve el Dia de l’Horta. Sant Isidre 2017, que enguany es durà a terme a Beniferri i que rendirà homenatge a agricultores i agricultors de València que s’han destacat per la seua trajectòria professional, l’activitat innovadora i la vinculació amb l’activitat agrària.

La regidora d’Agricultura i Pobles de València, Consol Castillo, ha donat a conéixer hui la programació d’aquesta jornada festiva, que es convoca “amb la voluntat de visualització de l’agricultura i dels agricultors i les agricultores de la ciutat, que hem intentat posar en l’agenda política des que vam arribar al govern”.

L’acte commemoratiu de l’any passat es va realitzar a Mauella, i enguany ha sigut triat el poble de Beniferri. Entre altres objectius, es pretén reconéixer públicament les trajectòries d’agricultors i agricultores exemplars de l’horta de la ciutat. Per això, s’inclouen premis que valoren la labor de les dones en l’agricultura; la de gent jove que s’ha incorporat al camp amb les premisses de la investigació, la innovació i el cultiu agroecològic; els premis als professionals de més edat que han dedicat tota la seua vida i la seua trajectòria al camp, i que es concedeixen a instàncies dels alcaldes i les alcaldesses dels pobles; i, finalment, també persones proposades per sindicats i organitzacions agràries, per la seua forma d’actuar fidels a la terra i a la producció agrícola.

“Este serà l’acte central de la celebració”, ha explicat Castillo, “i configurarà un dia de festa que s’acompanyarà amb una ruta amb bici des de la plaça de l’Ajuntament de València fins a la plaça de Beniferri, que partirà a les 9.30 hores del diumenge. De manera paral·lela, se celebrarà una missa a la parròquia de Beniferri.

La jornada comptarà amb animacions infantils, actuacions musicals, titelles… per a concloure amb un dinar popular, a base de les tradicionals calderes, en una dinàmica festiva de caràcter familiar “que esperem que, igual que l’any passat, compte amb nombrosa participació de persones vinculades al camp”, en paraules de la regidora.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 17 =