Una pàgina web renovada mostra l'oferta i les ajudes educatives de l'Ajuntament

Guardar

curso-escolar-valencia
curso-escolar-valencia

Tots els projectes educatius de l'Ajuntament s'agrupen aquest curs acadèmic en una pàgina web amb una imatge renovada, que "intenta reflectir l'optimisme, la diversitat i l'esperit que volem que tinga l'educació com a competència municipal". Així ho ha expressat aquest matí la regidora d'Educació, Maria Oliver, que ha destacat l'esforç que ha fet el consistori per a comunicar tot el que es fa en l'entorn educatiu.

La pàgina web <educacio-valencia.es>; aglutina les ajudes, els projectes, els centres i tota la informació de la Regidoria d'Educació, amb la intenció de donar més transparència i accessibilitat a la informació. La regidora Maria Oliver ha indicat que "s'està fent un esforç per a centralitzar i garantir que els projectes educatius de l'Ajuntament tinguen una qualitat garantida, optimitzar recursos i evitar que se superposen regidories, que a vegades volen parlar del mateix tema, i que coordinant-se podem arribar a més alumnat i professorat".

Entre els projectes destacats per la regidora es troben el taller "València republicana", un recorregut pels carrers de la ciutat amb perspectiva de gènere, una auditoria escolar feta pel mateix centre, el taller "Medi marí i canvi climàtic", un projecte sobre mobilitat, la iniciativa "Operació Carxofa", sobre sobirania alimentària, el taller "Fent escola, fent cooperativa" i les iniciatives que busquen acostar l'art als més joves, ja que "cada vegada més l'art queda fora de les aules i així es complementa el currículum perquè els xiquets i les xiquetes puguen desenvolupar les seues actituds".

En aquests projectes s'ha abandonat el model de xarrada, ja que "no aconsegueix un resultat que perdure", com ha indicat la regidora, "per a passar a projectes que s'allarguen en el temps i amb una incidència significativa". "Els municipis podem omplir les classes de tot allò que li falta a una llei educativa cada vegada més estreta. Sabem que des del municipi podem aportar una visió complementària i per això volem fer un esforç", ha expressat Maria Oliver, que també ha recordat les ajudes municipals, com ara el xec escolar i les ajudes per a material escolar d'aquest curs 2017-2018 que són de 370.000 euros, com s'aprovà divendres a la Junta de Govern de l'Ajuntament de València.

Per mitjà del pla de subvencions Ciutat Educadora es vol que els centres i les entitats que treballen als centres tinguen unes ajudes per a desenvolupar projectes educatius que milloren aspectes concrets en les aules, com ara la llengua i cultura valencianes, l'art per a la cohesió social, la biodiversitat urbana, el canvi climàtic, l'educació inclusiva i la participació. Enguany ha estat la primera convocatòria d'aquestes ajudes, amb una quantitat total de 150.000 euros repartida en 13 subvencions.

1.066 ALUMNES ALS COL·LEGIS MUNICIPALS

La regidora d'Educació ha explicat aquest matí que dels tres col·legis municipals, el de Benimaclet i Santiago Grisolía han duplicat les seues noves matriculacions enguany. En total, i juntament amb el col·legi municipal Fernando de los Ríos, són 1.066 els i les alumnes que estan matriculats als centres que depenen de l'Ajuntament.

"Quan vam arribar els col·legis municipals estaven al límit de la legalitat, molts dies no s'atenia el dret a l'educació dels xiquets i les xiquetes, perquè els horaris eren canviants, les tutories eren canviants, hi havia una falta de personal molt gran, no es cobrien ni baixes ni jubilacions". Per a solucionar eixos problemes, al llarg de 2016 s'han contractat 27 persones de diferents especialitats i en aquest inici de curs han entrat 23 persones més, mitjançant unes borses d'especialitat que es van constituir a l'estiu a través de la Regidoria de Govern Intern, que dirigeix Sergi Campillo.

Destacats